Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2014 Pazartesi

Çorum Muharip Gaziler Derneği’nden Rektörümüze Ziyaret

Çorum Muharip Gaziler Derneği, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak “Sizlerin duası, Devletimizin gücü ve mensuplarımızın gayretli çalışmaları ile Üniversitemiz her geçen gün daha da büyüyor” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Sizler bizim için çok önemli miras ve rol modellersiniz. Şu an bir şeyler yapabiliyorsak sizlerin sayesinde. Bu anlamda bizlere düşen en büyük görev, sizlerden kalan mirası daha da çok çalışarak yüceltmektir, sizlere minnet borçluyuz” dedi.

Gazilerimizin yaşam tecrübelerini çok önemsediklerini ifade ederek “Çorum’da Tarihin Tanıkları Kore ve Kıbrıs Gazileri” isimli Kore ve Kıbrıs gazilerini içeren projenin Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan koordinatörlüğünde hazırlandığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, bu çalışmayla birlikte tarihe tanıklık etmiş, milli gururumuz gazilerimizin bilgi ve tecrübelerinin paylaşılacağını belirtti.

Üniversitemizin tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmeye gayret ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, gazilerimizin Üniversitemize yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazilerimize sağlıklı bir yaşam diledi.

Toplumun Gazi mertebesini Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi sevdiği, saygı duyduğu kişilere verdiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bakan da hazırlanan projeden genç neslin yararlanmasını, gençlerimizin milli duygu ve düşüncelerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek gazilerimizin tanıtılmasının milli bir görev olduğunu ifade etti.

Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ve dernek üyeleri de Üniversitemizde yaşanan gelişmelerden çok memnun olduklarını dile getirerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarı dilediler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube