Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2014 Perşembe

Kuzey Kampüsümüz Şekilleniyor

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Kuzey Kampüs inşaatlarında incelmelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgiler aldı.  Rektör Prof. Dr. Alkan’ın yapmış olduğu incelemelerde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı ve beraberindeki teknik personel hazır bulundu.

Çağın gerektirdiği eğitim öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak yapılanan Kuzey Kampüsümüzle birlikte Üniversitemizin daha da güçleneceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, mensuplarımızın daha kaliteli ve konforlu koşullarda eğitim faaliyetlerine devam edebilmeleri adına modern, teknolojik bir yerleşke oluşturma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelinin titiz ve özverili çalışmaları beraberinde Kuzey Kampüsümüzün çok güzel ve muazzam bir komplekse kavuşacağını belirterek en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binalarımızın en kısa sürede başarıyla tamamlanacağına inandığını açıkladı.
 

Kuzey Kampüsümüzün Bazı Fiziki Özellikleri:

Kuzey Kampüs, şu an için 3 Etaptan oluşmaktadır;

1. Etap : Acilen (kısa vadeli) ihtiyaç duyulan bölge

2. Etap : Orta vadede değerlendirilecek bölge

3. Etap : Uzun vadede değerlendirilecek bölge

Kuzey Kampüste tahsis işlemleri devam eden arazilerle birlikte bugün itibarıyla 2 milyon 190 bin 936 m²’ye, Güney Kampüste ise 461 bin 441 m²’ye ulaşılmıştır. Üniversitemiz, diğer birimlerimiz ile birlikte toplamda 2 milyon 904 bin 505 m²  yerleşke alanına sahip bulunmaktadır. Kuzey Kampüste 542 bin m² alanda master planları yapılmış olup kampüs altyapısı ile toplam 55 bin 700 m² fiziki alana sahip dört adet birimin 22 Mayıs 2014 tarihinde yapım işi ihalesi gerçekleştirilmiştir.

İhale edilen, 97.500.000,00.-TL sözleşme bedelli “Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü 1. Etap Kampüs Altyapısı (Yol, Su, Atıksu, Yağmur Suyu, Isı ve Enerji Merkezi), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Merkez Yemekhane ve Kapalı Spor Salonu Binaları Yapımı İşi” İçin Yüklenici Firma Nuhoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş & Dalgıçlar İnşaat Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Adi Ortaklığı ile 27.08.2014 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. 1. Etap yapım işine başlanmıştır.

Kuzey Kampüs 1. Etap Yapım İşi Kapsamında;

Altyapı projeleri,  ısı ve enerji merkezi binalarını, bunlara bağlı galeri ve enerji hatlarını, kampüs giriş kapısını, kampüs yollarını (bisiklet yolu, yaya yolu vb. dahil), pis su, temiz su, yangın suyu ve yağmur suyu hatlarını kapsamaktadır.

542 bin m² alana yayılan Kampüs Master Planı, altyapı ve üstyapı projeleri mevcut yeşil alanlar göz önüne alınarak ve korunarak projelendirilmiştir. Arazi yapısı ve mevcut yeşil alanların varlığından dolayı ana taşıt yolu ve yaya yolları çizgisel akslarla konumlandırılmış ve peyzaj bu doğrultuda şekillendirilmiştir. Master planı içerisinde yağmur sularının toplanması ile oluşturulacak bir gölet de yer alacaktır. Ayrıca TSE Yeşil Bina Sertifikası çalışmaları da tüm hızıyla devam etmektedir.

Kampüsün elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi; doğalgazdan elektrik üreterek, baca ve gövde ısısını ısıtmada, atık gazın absorbsiyonlu chiller ile soğutmada kullanılmasına dayanan enerji üretim şekli olan trijenerasyon sistemi ile sağlanacaktır. Sistemin kendisini 4 yılda amorti etmesi ve %35’lik enerji tasarrufu sağlanması öngörülmüştür.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası idari ve derslik olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır ve toplam 20 bin 200 m²  kapalı alana sahiptir. Proje kapsamında binada 68 adet akademik personel odası, 31 adet amfi bulunmaktadır.

İlahiyat Fakültesi Binası idari ve derslik olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır ve toplam 18 bin 400 m²  kapalı alana sahiptir. Proje kapsamında binada 63 adet akademik personel odası, 10 adet amfi ve 24 adet derslik bulunmaktadır.

Merkez Yemekhane binası toplam 8 bin 500 m²  kapalı alana sahiptir ve 3 bin kişiye aynı anda hizmet verebilecek şekilde localar oluşturularak planlanmıştır.

Kapalı Spor Salonu Binası toplam 400 seyirci kapasitesine ve 8 bin 600 m²  kapalı alana sahip bina bir ana ve iki küçük salondan oluşmaktadır. Ana salon, Avrupa standartlarına uygun ve dünya şampiyonluğu karşılaştırmaları yapılması amacı ile minimum 30 m x 50 m ebatlarında h=15 m olarak planlanmıştır.

2016 yılında Üniversitemiz ev sahipliğinde Çorum’da yapılacak olan 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’nın bu spor salonunda yapılması planlanmaktadır.

Bugün yer teslimi gerçekleşecek olan 1. Etap yapım işinin süresi toplam 1299 gün olup bu süre içerisinde ilk etapta ısı ve enerji binalarının ve kapalı spor salonunun 2016 yılına kadar tamamlanması planlanmaktadır.
 

Kuzey Kampüs 2. Etap Yapım İşi Kapsamında;

Bu kapsamda yapılacak olan Kreş (3 bin 440 m²), Mühendislik Fakültesi Ek Bina (10 bin m²), Merkez Kütüphane (8bin 940 m²), Enstitü (4 bin 745 m²) binalarının projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Kampüs alanında gelecek yıllarda Fen Edebiyat Fakültemiz, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz ile açılması yönünde çalışmaları devam eden diğer eğitim birimlerimiz ile birlikte doğacak yapı ihtiyacını karşılamak adına rezerv alanlar bırakılmıştır. Bu kapsamda yurt binaları için master plan üzerinde bırakılan yerlerde Kredi Yurtlar Kurumu yurt binaları için proje çalışmalarını başlatmış olup, yakın bir zamanda yapımı gerçekleştirilecektir.

Kuzey Kampüs içerisinde yer alacak olan üniversite camiinin ödeneğinin merkezi bütçeden karşılanamaması üzerine camiinin yapımı da ikinci etap kapsamına alınmıştır. Toplam 3 bin 186 m²  kapalı alana sahip olacak olan bu camide kapalı ve açık alanda aynı anda yaklaşık 2 bin 500-3 bin kişi ibadet edebilecektir. Söz konusu camiinin yapımı için tüm hayırseverlerimizin desteği beklenmektedir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube