Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2014 Çarşamba

ERPE-METEG Proje Heyeti Rektörümüzü Ziyaret Etti

“Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi (ERPE-METEG)” kapsamında 10-15 Kasım 2014 tarihinde Almanya’da çalışma ve izleme ziyareti gerçekleştiren heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak her zaman bu ve bunun gibi projelerle çağın gerektirdiği teknolojik gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı. İnovasyonun öneminin bilincinden hareketle inovatif çalışmalara Üniversite olarak gerekli desteği vermekte olduğumuzu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, faaliyete geçecek olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) ve TEKNOKENT’in hem Çorum ili açısından hem de makro düzeyde ülkemiz açısından araştırma-geliştirme ve inovasyon odaklı çalışmalara büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Endüstriyel Robotların üretilmesi, programlanması ve uygulama alanları olmak üzere, mesleki ve teknik eğitimdeki yenilikçi uygulamaları yerinde görme ve proje kapsamında geliştirilecek program ve müfredatlar konusunda projede yer alan aktörlere vizyon kazandırılması amacıyla yapılan çalışma ve izleme ziyareti; proje yürütücüsü olan Hitit Üniversitesi ve proje ortağı olan Çorum Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve proje paydaşları olan Ece Banyo ve Çorum Endüstri Meslek Lisesi temsilcilerinden oluşan 10 kişilik uzman ekip tarafından gerçekleştirilmiştir.

10-15 Kasım 2014 tarihleri arasında Almanya’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde; Stuttgart şehrinde bulunan Mercedes-Benz  Üretim Fabrikası ve Müzesi, Porsche Fabrikası ve Müzesi, Augsburg şehrinde KUKA Robot Fabrikası ve KUKA Robot Koleji, Münih şehrinde Alman Bilim Teknik Müzesi, BMW Fabrikası ve Müzesi ziyaret edilmiş ve 11-14 Kasım 2014’de Münih’te düzenlenen “Electronica 2014 Fuarı - Münih Elektrik ve Elektronik Fuarı” na katılım sağlanmıştır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube