Yayınlanma Tarihi: 18 Kasım 2014 Salı

Rektörümüz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Elemanları İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ile bir araya geldi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Dekan Prof. Dr. Mehmet Demiryürek’in Rektör Prof. Dr. Alkan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade eden konuşmasıyla başlayan toplantıya, Fen Edebiyat Fakültesi akademik personelinin yoğun katılımı oldu.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında da Fakülte öğretim elemanlarını bilgilendirdi.

Yapımı hızla devam eden MYO, Kuzey Kampüsü I. Etap altyapı ve üst yapı çalışmaları, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), TEKNOKENT, Alaca Meslek Yüksekokulu,  Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatlarımıza ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binalarımızın en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğini açıkladı.

Yurtdışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklerin artarak devam ettiğini ve söz konusu desteklerle, Üniversitemizde araştırmaya yönelik proje kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli proje üretilmesi ve bilimsel hareketliliğin arttırılması ile evrensel ve ulusal bilime, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP),Yurtdışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı ve öğrenci projelerine verilen desteklere ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak sözlerine devam etti.

Konuşmasının devamında öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin kaynaklarındaki artış ve elektronik kaynaklarından isteyen akademisyenlerin Üniversite dışından da yararlanabilmeleri ve yayın teşviki gibi konulara da yer veren Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin şehrin tüm dinamikleriyle kurduğu iletişim beraberinde şehirle bütünleştiğine dikkat çekerek “Tüm paydaşlarımızın desteğiyle, evrensel ölçüler göz önünde tutularak mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, yakın zamanda faaliyete geçecek olan Merkez Laboratuvarımızın ve Teknokentimizin Üniversitemiz için büyük bir şans olduğunu ve bu mekanları en iyi şekilde değerlendirip araştırmaya yönelik çalışmalar yapılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek bu kapsamda Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanlarından çok şey beklediğini ifade etti.

Hızla gelişimini sürdüren Üniversitemizin mensuplarına büyük imkanlar sağladığına dikkat çekerek “Kamuoyu tarafından da Üniversitemizde yürütülen çalışmalar yakından takip ediliyor” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar ile ileriye dönük yapılması planlanan projelere ilişkin fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, Fakülte öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube