Yayınlanma Tarihi: 08 Ekim 2014 Çarşamba

Üniversitemizde “Deneyimler-Başarı Hikayeleri” Başlıklı Söyleşi Gerçekleştirildi

29 Eylül – 4 Ekim 2014 KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Üniversitemiz işbirliğinde, Rektörlük Konferans Salonu’nda, Cazgır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cazgır’ın konuşmacı olarak katıldığı ”Deneyimler-Başarı Hikayeleri” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Başkanı Çetin Başaranhıncal da konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİ Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek girişimciliği desteklemeyi ve gençleri girişimciliğe özendirmeyi amaçladıklarını açıkladı. Girişimciliğin önemine dikkat çekerek girişimciliğin kişi ve ülke için refahının artması için büyük bir önem arz ettiğini belirten KOSGEB Müdürü Dursunoğlu, KOSGEB’in teşviklerine ilişkin açıklamalarda bulunarak etkinliğin gerçekleştirilmesine imkan sağlayan Üniversitemize ve TSO’ya teşekkür etti.

“Yapılan diyaloğun hayatınızda çizgi olarak kalmasını istiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Cazgır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cazgır da girişimciliğe ilişkin açıklamalarda bulunarak öğrencilerden etkili %1’e girerek toplumun yönetiminde yer almalarını, bir kutup yıldızı gibi topluma yön vermelerini istedi.

Sanayi ruhunun 250 yıl gibi uzun bir sürede oluştuğunu belirterek Çorum’un sanayi ve KOBİ şehri olduğuna dikkat çeken Cazgır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cazgır, “Sanayi ruhu ile yetişmiş bir ildesiniz, burada öğrenim gören KOBİ adayı tüm öğrenciler bu anlamda çok şanslı” diyerek konuşmasını “Yol açık, yeter ki sizler bulmak isteyin. Bizler sizinle irtibat halindeyiz, sizlerde bizlerle irtibat halinde olmalısınız” şeklinde sürdürdü. “Mesleğiniz ne olursa olsun iyi yapın” diyerek katılımcı öğrencilere başarılar dileyen Cazgır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cazgır, Üniversitemize, KOSGEB’e, TSO’ya ve katılımcı öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Çorum ve Çorum sanayisine ilişkin bilgi paylaşımında bulunan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da Çorum’da 650 farklı alanda imalat yapan KOBİ olduğunu ve bu anlamda Çorum’un çeşitli alanlarda çok üretken bir şehir olduğuna dikkat çekerek Çorum’un tüm girişimcilere için güzel bir saha olduğunu açıkladı.

Rekabet öncesi işbirliği sonrasında oluşan güç birliğinin önemine dikkat çekerek kümelenme projesine ilişkin açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Başaranhıncal, hammadde ve hizmet alımında bir araya gelerek maliyetin düştüğünü ve yanlış rekabetin ortadan kalktığını açıkladı. Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekerek sanayinin tüm bileşenlerle ortak hareket ettiğinde daha da güçlü olacağını açıklayan TSO Başkanı Başaranhıncal, etkinliğin gerçekleştirilmesinden dolayı Üniversitemize ve KOSGEB’e teşekkür ederek katılımcı öğrencilere başarılar diledi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin yoğun bir katılımı ile gerçekleşen söyleşi soru cevap kısmı ve ile sonlandı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube