Osmancık Ömer Derindere MYO Öğrencilerine Teknik Gezi Düzenlendi

16 Ekim 14
Osmancık Ömer Derindere MYO Öğrencilerine Teknik Gezi Düzenlendi

Osmancık Ömer Derindere MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, mezuniyet sonrası Elektronik Teknikeri olarak çalışılabilecek iş sektörünün tanınması amacıyla Öğr. Gör. Dr. Bilgehan Tozlu ve Öğr. Gör. Emre Demir eşliğinde, Obruk Barajı ve Dodurga Pirinçli HES’e teknik gezi düzenledi.

Gezide hidroelektrik santrallerde sudan nasıl elektrik enerjisi üretildiği yerinde görülerek öğrenildi. Daha sonra, üretilen elektrik enerjisinin tüketim yerlerine nasıl iletildiği, bu işin yapıldığı yerde, şalt sahasında anlatıldı.

Hidroelektrik santrallerinde çalışan bir teknikerin hangi şartlarda, ne kadar maaşlarla, nasıl bir iş yaptığı, direkt bu işi yapan teknikerlerin anlatımıyla öğrenildi. Başladıkları üniversite eğitiminin daha ikinci haftasında bu fırsatları yakalayan öğrenciler gezi sonrası memnuniyetlerini dile getirdiler.

Osmancık Ömer Derindere MYO Öğrencilerine Teknik Gezi Düzendi