Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2014 Cuma

Türkiye Sucul Canlılar Müzesi'ne İlk Bağış Üniversitemizden

Türkiye biyolojik zenginliklerinden olan sucul canlı örneklerini standart müze materyali olarak bilim adamlarının ve sucul fauna ve flora konusunda araştırma yapan araştırmacılara materyal desteği sağlamak ve Türkiye’nin biyolojik zenginliklerine sahip çıkması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında kurulan Türkiye Sucul Canlılar Müzesi'ne ilk bağışı Üniversitemiz yaptı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji laboratuvarında 2006 yılından bugüne kadar sucul böcekler konusunda yapılan akademik çalışmalar kapsamında ülkemizde yapılan arazi çalışmalarında toplanmış ve teşhisleri yapılmış 5000’in üzerinde, teşhis sürecinde olan 2000 civarında sucul böcek örneği bulunmakta olup Müzenin bilimsel materyal envanterine katması için 1000 civarında teşhis edilmiş sucul böcek örneği Üniversitemiz tarafından gönderilerek müzeye örnek bağışlayan ilk üniversite ve devlet kurumu olarak Üniversitemiz yerini almıştır.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Salur konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Üniversitesimiz Zooloji Laboratuvarında 8 yıldır sucul canlılar üzeri akademik çalışmalar yapıldığını açıklayarak “Biz de elimizdeki binlerce örneği hem geleceğini garanti altına almak hem de Türkiye'de bir anlamda ilk olan müzenin altyapısını teşkil etmek açısından bağışlamaya karar verdik. Bilimsel çalışmalarda elde ettiğimiz sulak alan örneklerinden bin civarında teşhis edilmiş örneği müzemize bağışladık. Önümüzdeki yıllarda bağışlar devam edecek. Muhtemelen  5 yıl içerisinde 50 bin örneği müzemize bağışlamış olacağız" dedi. Yrd. Doç. Dr. Salur, Türkiye Sucul Canlılar Müzesi’ne örnek bağışı konusunda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın büyük desteği ve teşviki olduğunu da sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube