Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2014 Salı

Üniversitemiz İle Kastamonu Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ve Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüleri Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalları Ortak Lisansüstü (Yükseklisans ve Doktora) programı açılması ve yürütülmesine ilişkin protokol imzalandı.

Protokolü Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile Kastamonu Üniversitesi adına Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan imzaladı. İmza töreninde Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran ve Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çuhadar da hazır bulundular.

Üniversitemiz ile Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüleri arasında Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı için ortaklaşa yürütülecek Lisansüstü programları (Yükseklisans ve Doktora) kapsamında, iki üniversite arasındaki akademik işbirliğini ve etkileşimi sağlamak, güçlü taraflarını biraraya getirerek zenginleştirmek ve ortak programa katılan öğrencilerin en üstün akademik standartlarda eğitim-öğretim almalarını sağlamak ve araştırma imkanı vermek amacıyla imzalanan protokol, ortak Lisansüstü programlarına öğrenci kabulü, müfredat, sınav, değerlendirme, devam, izin, verilecek diploma gibi programın başlangıcından sonuçlandırılıncaya kadar ortak Lisansüstü programlarında yapılacak uygulamaları kapsamaktadır.

Üniversitemiz ile Kastamonu Üniversitesi arasında gerçekleştirilen işbirliğinin her iki üniversiteyi daha da güçlü kılacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin attığı bu somut adımlarla daha da büyüyeceğini ve bulunduğu coğrafyaya daha büyük fayda sağlayacağını ifade ederek anlaşmanın her iki üniversite için hayırlı uğurlu olmasını diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube