Yayınlanma Tarihi: 14 Ocak 2014 Salı

Rektörümüz MÜSİAD Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi tarafından düzenlenen programda MÜSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

Programa MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve işadamları katıldı.

İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen MÜSİAD’ın, birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz hakkında genel bilgi paylaşımında bulunarak, Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Üniversitemiz bütçesinde gerçekleştirilen artış, Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası (WUC 2016), Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölümlerinin akredite olması gibi konularda da bilgiler aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Dünyadaki gelişmelere baktığımızda biz Hitit Üniversitesi'ni dünyaya açmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle dünyanın birçok ülkesinde varız ve çalışma yapıyoruz. Bu sayede de önemli kazanımlar elde ettik” dedi.

Yurt dışındaki üniversitelerle yapılan uluslararası anlaşmalar sonucu bu yıl 3 kıtadan 63 yabancı öğrenci eğitim görmek amacıyla üniversitemizi tercih ettiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bunun kültürel bir zenginlik olduğunu, ayrıca yabancı öğrencilerin Çorum’un kültür elçileri olduğunu kaydetti.

“Eğitimde uluslararasılaşmayı gündemimize aldık, hedef büyük olmak zorumda ve biz hedefimizi dünya üniversitesi olmak yoluna koyduk” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Günümüz dünyasında dünyanın hangi ülkesinde iyi olan ne varsa bunlara ulaşıp, öğrenmek ve almak gereklidir, artık her anlamda uluslararasılaşmak zorundayız” dedi. 

Dünyada en büyük gücün nitelikli insan gücü olduğunu ve yetişmiş eleman konusunda büyük bir sorun olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dijital dünyada zorlu bir süreç yaşandığını ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Kuzey ve Güney kampüslerimiz hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ileriye dönük eğitim, hizmet, sosyal ve sportif alanlar dikkate alınarak Kuzey Kampüsü Master Planı’nın tamamlandığını vurguladı. Ayrıca Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Meslek Yüksekokulu ve Alaca Meslek Yüksekokulu inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Rektör Alkan, bir sağlık kampüsü şeklinde dizayn edilecek olan Güney Kampüsü’nde ise çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu ise, Üniversitemizin Çorum'a çok şeyler katacağına inandığını söyledi. Hitit Üniversitesi ile birlikte kentin ufkunun açıldığını ve vizyonunun genişlediğini belirten Bekiroğlu, Çorum halkının da üniversiteye sahip çıktığının altını çizdi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yağlı ise, Çorumlu işadamlarının yurt dışında yeni projeler peşinde koştuğunu belirterek, herkesin amacının Çorum'a yeni şeyler kazandırmak olduğunu vurguladı. Çorum'da üniversitenin varlığının kendilerine huzur verdiğini dile getiren Yağlı, Üniversitemizin iş dünyasıyla olan yakın ilişkisinin kendilerine güç verdiğini sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube