Yayınlanma Tarihi: 02 Eylül 2013 Pazartesi

Üniversitemizde Kayıtlar Başladı

Üniversitemize yeni katılan değerli öğrencilerimizin kayıtları başladı. 02-06 Eylül 2013 tarihleri arasında Kuzey Kampüsümüzde gerçekleştirilecek öğrenci kayıtları öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, basın mensuplarımıza bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda Prof. Dr. Alkan, eğitim birimlerimiz, Üniversitemizin kampüsleri, akademik ve idari personelimiz,  eğitim birimlerimizdeki program/bölüm sayıları, öğrenci sayılarımız, 2013-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizin tercih oranları, üniversitemizde öğrencilerimize sunulan kayıt öncesi destek, burs ve başarılı öğrencilere destekler, ulaşım-yemek, kulüp faaliyetleri, kütüphane hizmetleri vb. bazı imkanlara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulundu.

Bugün itibariyle Üniversitemizde yeni açılan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile birlikte 7 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul, yeni açılan Alaca MYO ile birlikte 5 MYO’muz, 9 Araştırma ve Uygulama Merkezimiz bulunduğunu açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Turizm Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte 3 yeni fakülte açılması yönündeki tekliflerimizin YÖK’e iletilmiş olduğunu ve sürecin devam ettiğini ifade etti.

Kuzey Kampüsümüz ile ilgili çalışmaların tamamlandığını, Güney Kampüsümüz ile ilgili çalışmalarında tamamlanmak üzere olduğunu belirten Prof. Dr. Alkan,  Kuzey Kampüs’te 522 bin m2. alanda master planları yapılmış olduğunu, yaklaşık 120 bin m2 inşaat projesinin tamamlandığını dile getirerek yaklaşık 470 bin m2.’lik Güney Kampüs’te de kampüs işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

2010 yılında 321 olan Akademik Personel sayısı bugün 5’i Yabancı Uyruklu olmak üzere 479’a, 208 olan İdari Personel sayısının 341’e ulaştığını dile getiren Prof. Dr. Alkan, MYO’larımızda 2010 yılında 38 olan program sayısı, bu yıl itibariyle % 68’lik bir artışla 64’e; Lisans programlarımızda 30 olan bölüm sayısı, %53’lik bir artışla 46’ya; Enstitülerimizdeki programların sayısı da 9’dan %100’lik bir artışla 18’e ulaştığını belirtti.

Üniversitemizde 2010 yılında 8 bin 377 olan öğrenci sayısı, 2011 yılında 9 bin 369’a, 2012 yılında 11 bin 25’e ulaştığını, bu yıl bizi tercih eden 2 bin 964 öğrencimizin, DGS sınavı sonucu üniversitemizi kazanan 105 öğrencinin ve yabancı uyruklu öğrencilerimizin de bu sene yaptıracakları kayıtlar ile birlikte 12 bini geçeceğimizi ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 2013-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre Üniversitemiz bünyesinde yer alan 5 Fakülte ile 2 Yüksek Okulumuzdaki 15 bölümümüzdeki (Normal Öğretim-NÖ) kontenjanların tümü tercih edilerek, %100 doluluğa ulaştığını, İkinci öğretim (İÖ) bölümlerimizden İktisat (%67.7), İşletme (%78.5) ve Kimya Mühendisliği (%15.4) bölümleri hariç diğer bölümlerde de %100’lük bir tercih söz konusu olduğunu ve toplam 22 lisans programındaki bin 608 kontenjanımızdan bin 514’ünün öğrencilerimiz tarafından tercih edildiğini açıkladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Meslek Yüksek Okullarımızdaki (MYO) yeni faaliyete geçen MYO Bankacılık ve Sigortacılık (NÖ) ile Turizm ve Otel işletmeciliği (NÖ), Sungurlu MYO’da Çocuk Gelişimi (İÖ) ve Osmancık Ömer Derindere MYO’da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (NÖ) olmak üzere dört yeni bölümümüzün kontenjanlarının tümünün dolduğunu belirtti.

Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin yaklaşık % 36’sı Çorum ili nüfusuna kayıtlı olup, ülkemizin tüm şehirlerinden ve KKTC’deki öğrencilerimiz tarafından tercih edildiğini ve bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimizin % 55’inin erkek, % 45’inin ise bayan olduğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, üniversitemizin kendi imkanları ile hazırlamış olduğu Öğrenci Otomasyon Sistemi ile tüm öğrencilerimizin ön kayıt ve ders kayıt işlemlerini internet üzerinden yapmalarının sağlandığını, öğrencilerimizin gereksinim duydukları kayıt, burs/destek, ulaşım vb. konularında sürekli güncellenen web sayfası aracılığı ile bilgilendirme yapıldığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, KYK tarafından verilen kredi ve burslara ek olarak, bu yıl 250 Kısmi Zamanlı Öğrenci ve 400 Yemek Bursu desteği verileceğini dile getirerek, Çorumlu iş adamımız Ömer Derindere, ÇEKVA, Aksu Makina ve TEV tarafından da öğrencilerimize burs destekleri sağlanmakta olduğunu sözlerine ekledi.

Üniversitemizde geleceği olan yeni açılan özel programların doğru proje, doğru irtibat ve doğru anlatımla, 2 yılda yaklaşık % 50’lik bir artış göstererek, daha güçlü bir üniversite olduğuna değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin önüne büyük hedefler koyarak Marka Şehirde, Bir Dünya Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek Üniversitemizin diğer bileşenleri ile organize olduğunda bulunduğu coğrafyayı taşıyacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, üniversitemizde son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan bu başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen ve katkıda bulunan akademik personelimize, idari personelimize, öğrencilerimize, tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz öğretim elemanlarımıza, ilimizde ve her coğrafyada üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren milletvekillerimize, valimize, belediyemize, Çorumlu bürokratlarımıza, bizlerin yaptıklarını en iyi şekilde topluma yansıtarak bize kamuoyu gücü veren basın mensuplarımıza, Çorumlu hemşerilerimize, tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ederim dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube