Yayınlanma Tarihi: 02 Ağustos 2013 Cuma

Üniversitemiz Kablosuz İnternet Bağlantısı Gün Geçtikçe Kapsamını Genişletiyor

Üniversitemiz tarafından 2012 yılında başlatılan kablosuz internet projesi her geçen gün kapsama alanını genişleterek büyümeye devam etmektedir. Söz konusu proje kapsamında üniversitemiz yerleşkelerinde ve yerleşkelerdeki binaların içinde akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve misafirlerimiz sahip oldukları her türlü mobil cihazlarıyla internete kablosuz bağlantıyla erişebilmektedir.

Üniversitemiz akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz, Üniversitemize ait @hitit.edu.tr uzantılı e-posta adres ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilmektedirler. Misafirlerimiz ise fakülte veya yüksekokul sekreterliklerinden alabilecekleri kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak “misafir” ağından yararlanabilecekleri gibi eduroam ağına katılarak da internet erişimi sağlayabileceklerdir.

Üniversitemiz eduroam Üyesi

Kablosuz ağ altyapımızın tamamlanmasıyla birlikte, üniversitemiz eduroam (Education Roaming-Eğitim Gezintisi) Konfederasyonuna üye olmuştur. Bu üyelikle birlikte, eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurtiçi, yurtdışı) giden personelimiz ve öğrencilerimiz, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan üniversitede kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak, karşı kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Aynı durum, eduroam üyesi olan kurumlardan üniversitemize gelen misafirlerimiz için de geçerlidir.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube