Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2013 Salı

2013-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemizin Tercih Oranları

Kısa bir süre önce açıklanan 2013-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre Üniversitemiz bünyesinde yer alan 5 Fakülte ile 2 Yüksek Okulumuzdaki 15 bölümümüzdeki (Normal Öğretim-NÖ) kontenjanların tümü tercih edilerek, %100 doluluğa ulaşılmıştır. İkinci öğretim (İÖ) bölümlerimizden İktisat (%67.7), İşletme (%78.5) ve Kimya Mühendisliği (%15.4) bölümleri hariç diğer bölümlerde de %100’lük bir tercih söz konusu olmuştur. Toplam 22 lisans programındaki 1,608 kontenjanımızdan 1,514’ünü öğrencilerimiz tercih etmiştir.

Meslek Yüksek Okullarımızdaki (MYO) yeni faaliyete geçen MYO Bankacılık ve Sigortacılık (NÖ) ile Turizm ve Otel işletmeciliği (NÖ), Sungurlu MYO’da Çocuk Gelişimi (İÖ) ve Osmancık Ömer Derindere MYO’da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (NÖ) olmak üzere dört yeni bölümümüzün kontenjanlarının tümü dolmuştur. Genel olarak bakıldığında ise, merkezimizdeki ve 4 ilçemizdeki toplam 5 MYO’muzda bulunan 42 programımıza (İÖ dahil) ait olan 1,780 kontenjanımızın 1,450’si tercih edilmiştir.

Toplam öğrenci sayısı olarak bakıldığında ise, 2010 yılında 8,377 olan öğrenci sayımız, 2011 yılında 9.369’a, 2012 yılında 11,025 ulaşmış olup, bu yıl tercih eden 2,964 öğrencimizin kayıtlarını yaptırmaları ile birlikte 12,000’e yaklaşacağı öngörülmektedir.

Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin %36’sı Çorum ili nüfusuna kayıtlı olup, KKTC dahil ülkemizin tüm şehirlerindeki öğrencilerimiz tarafından tercih edilmiştir.

Üniversitemizde son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan bu başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik personelimize, idari personelimize, öğrencilerimize, tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz öğretim elemanlarımıza, ilimizde ve her coğrafyada üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren  tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN