Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2013 Çarşamba

Floransa Üniversitesi İle Hititoloji, Arkeoloji Ve Tarih Alanlarında Ortak Bir Kontrat İmzalandı

Üniversitemiz ile dünyanın saygın üniversitelerinden biri olan Floransa Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Kültürel ve akademik alanlarda iki üniversitenin gelişimi ve büyümesi için birbirlerine katkıda bulunmalarını hedefleyen anlaşmanın koordinatörleri Üniversitemizden Doç. Dr. İlknur Taş ve Floransa Üniversitesi SAGAS’tan Doç. Dr. Julia Torri olmakla beraber yapılan anlaşmaya göre iki üniversite arasında aşağıdaki çalışmalar ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.

-          Hititoloji, Arkeoloji ve Eskiçağ Tarihi alanlarında araştırmacı, bilim adamı, öğrenci değişimi,

-          Ortak bilimsel projeler, araştırmalar, müze çalışmaları ve arkeolojik kazılar,

-          Anlaşmanın koordinatörleri gözetiminde ve bilgisinde Hititoloji, Eskiçağ Tarihi ve Arkeoloji alanlarında karşılıklı ortak kurslar ve dersler,

-          Bilimsel Araştırma ve Akademik çalışmalar için doktora sonrası öğrenci değişimi,

-          Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde, eğitim aktiviteleri, profesyonel bilimsel gezi ve aktiviteler,

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Floransa Üniversitesi Rektörü Prof. Alberto Tesi’nin imzaladıkları anlaşma önümüzdeki günlerde, Üniversitemizin Avrupa’da Hititoloji ve Eski Çağ Tarihi alanlarında tanınan bir konuma gelmesini sağlayacak bir işbirliğinin ilk etabıdır.