Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2013 Cumartesi

Üniversitemizde HÜBTUAM Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kuzey Kampüs Yerleşkesinde 21 Haziran 2013 Cuma günü, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi sonrasında katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, iki yıl gibi kısa bir sürede yoğun bir çalışma sonrasında HÜBTUAM Binasının Temel Atma Töreninin mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirterek bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederim dedi.
Üniversitemizin ARGE faaliyetlerine yönelerek 200’e yakın akademisyenimizin bilgisinin, birikiminin sanayinin birikimiyle birleşerek inovatif  çalışmalara dönüşmesini arzu ettiğini ve bugün temeli atılan HÜBTUAM Binasının sadece öğrencilerimiz öğretim üyelerimize değil bunun ötesinde bölgenin beklentilerine ve  kalkınmasına büyük ivme katacağını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırma ve ölçümleri gerçekleştireceğini belirterek malzemenin işlendikçe değerinin arttığını ve birkaç dolarlık bir malzemenin işlenerek 100 bin dolarlara ulaştığını ifade etti.
Konuşmasına Üniversitemiz kampüs alanının 70 bin metrekareden, 550 bin metrekareye ulaştığını belirterek yükseköğretim kurumlarımıza yapılacak çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, somut adımların somut çözümler getirdiğini belirterek bugünde bu mutluluğu yaşıyoruz dedi. Sözlerine hep birlikte başardığımız bu çalışmalarda bana inanarak çalışmalarımıza destek veren her kese gönülden teşekkür ederim diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, omuz omuza hep birlikte daha güzel çalışmalar yapacağız dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Daha sonra konuşma yapan Çorum Millet Vekili Cahit Bağcı da, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) binasının temelini beraberce atmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek bilim gelişirse ülkemiz gelişir, ben bu gelişime katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi. Bağcı sözlerine Merkez; bilim adamlarımıza, öğrencilerimize hayırlı olsun diyerek Üniversitemiz adına bundan sonrada yapılması planlanan  çalışmalara gerekli desteği vereceklerini belirtti.
Valimiz Sabri Başköy de konuşmalarında şehrimiz için Üniversitemiz için çok güzel bir başlangıç olduğunu belirterek el ele gönül gönüle vererek işleri takip ettiğimizde hallolmayacak bir meselenin olmadığını açıkladı ve bu beraberlik sonrasında Üniversitemizin Kuzey ve Güney Kampüs alanın netleşerek sonlandığını belirtti.
Daha sonra dualar beraberinde butona basılarak HÜBTUAM binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
HÜBTUAM Binasının Temel Atma Törenine Valimiz Sabri Başköy, Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, 19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, İl ve ilçelerimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcileri, Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube