Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2013 Çarşamba

Rektörümüzden Çorum Ticaret Borsası’na Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarete Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Özbey, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Kabak ve Bölümü Öğretim üyeleri Doç. Dr. K. Savaş Bahçeci, Yrd. Doç. Dr. Nedim Albayrak, Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy ve Dr. Özlem İstanbullu eşlik ettiler.

Komplekste bulunan laboratuvar gezisiyle başlayan ziyarette, ürünlerin kalitesini ve Rutubet, Glüten gibi değerlerin belirlenmesi amacıyla yapılan fiziksel ve kimyasal analizlerin yapıldığını ifade eden Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, ürünlerin gerekli analizlerin yapılıp değerlerinin belirlenmesinin ardından satış salonunda açık artırmayla satışa sunulduğunu belirtti.

Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz, meclis üyeleri Satılmış Boya ve İlhan Topaktaş’ında hazır bulunduğu ziyarette Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, 200’ün üstünde işletmelerinin olduğunu, Çorum’un çok güzel bir konuma sahip olduğunu ve her türlü meyvenin yetiştiğini ifade ederek, çeltik ve tahıl üretiminin yanı sıra seracılıkta yapılmaya başladığını belirtti. Kızılırmak Nehri ilimizden geçiyor ve diğer bölgelerden taşıyıp getirdiği farklı toprakların Çorum’u tarım için daha elverişli hale getirdiğine dikkat çeken Bektaş, Üniversite ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Akademik projelere ve işbirliklerine önem veren, Çorum ile her yönden bütünleşmiş bir üniversite olarak; Gıda Mühendisliği Bölümümüz ile Çorum Ticaret Borsası’nın sahip olduğu pratik bilgiyi birleştirerek çok güzel projelere imza atacağımız inancındayım” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yaklaşık 180 öğrencinin olduğunu ve öğrencilerin staj konusunda da Çorum Ticaret Borsası ile ve iş ortaklarıyla işbirliği içerisinde olunabileceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, aynı zamanda ziyaretinde Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş’a yeni görevinde başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube