Yayınlanma Tarihi: 11 Haziran 2013 Salı

Rektörümüzden Türkmenistan Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Türkmenistan’ın Aşgabat şehrinde bulunan Mahtumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi (MTDÜ) tarafından davet edildiği “Mahtumkulu Firağinin Türkçe Divanı” konulu etkinliğe katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mahtumkulu Üniversitesi Rektörü Gurtniyaz Hanmuradov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkmenistan ziyareti öncesinde böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Mahtumkulu’nun yüzyıllar önce verdiği evrensel mesajların, fikir ve görüşlerinin hala sıcaklığını koruduğunu, bizlere düşenin bu milli ve manevi değerlere bağlı, hoşgörülü, doğru bildiklerini yiğitçe söyleyen evrensel fikir adamının görüşlerinin olabildiğince yayılmasını sağlamak olduğunu, bu evrensel görüşlerden günümüz insanının alacağı pek çok şey olduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, MTDÜ ile Çorum’da da benzer etkinlikler yapmaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını, birlikte ortak pek çok proje de yapabileceklerini belirtti.

Törenin sonunda Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zeki Pektaş, Türkmenistan Devlet Başkanı'na takdim edilmek üzere özel hazırlanan Türkmenistan'ın milli şairi Mahtumkulu Firaki'nin şiirler divanının Türkçeye tercüme edilmiş şiir kitabını MTDÜ Rektörü Gurtniyaz Hanmuradov'a teslim etti.

Mahtumkulu Devlet Üniversitesi Konferans salonunda yapılan törene, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ile İstanbul Kültür Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nden akademisyenler, Türkmen bakanlar ve 1,000’in üzerinde davetli katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan etkinlik sonrasında MTDÜ Rektörü Prof.Dr. Gurtniyaz Hanmuradov ile bir görüşme gerçekleştirdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube