Yayınlanma Tarihi: 31 Mayıs 2013 Cuma

Alaca MYO’ da Fetih ve Fatih Konferansı

29 Mayıs İstanbul’un Fethi münasebetiyle Alaca Meslek Yüksek Okulu’nda “ Fetih ve Fatih” konulu bir konferans verildi. Alaca MYO Tarih Okutmanı Hayrettin Örs tarafından verilen konferansı öğrenciler büyük bir dikkatle takip ettiler.

29 Mayıs 1453’te İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in hayatından bölümlerin anlatılmasıyla başlayan konferans, Fatih’in Osmanlı İmparatorluğu’nun başına geçmesi ve padişahlık döneminde kazandığı üstün başarıların anlatılmasıyla devam etti. 

Alaca MYO Tarih Okutmanı Hayrettin Örs, Fatih Sultan Mehmet’in çok genç bir yaşta tahta geçmesine rağmen büyük bir olgunluk ile devleti idare etmeyi başardığını ve İstanbul’u fethederek Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmayı hak ettiğini söyledi. Örs, İstanbul’un Fethi ile çağ açıp çağ kapatan bir hükümdar olma özelliğini de taşıdığını belirtti.   

Fatih’in fetihten önce hocası AK Şemsettin ile yaptığı görüşmelerden kesitlerin sunulduğu konferansta, Alaca Meslek Yüksek Okulu Elektronik Haberleşme Bölümü Öğrencisi Emre Çelik, Fetih Marşı’nı salonda bulunanlar için okudu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube