Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2013 Cuma

Abdulkadir Ozulu Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz tarafından “II. Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri” etkinlikleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından Eğitimci- Yazar Abdulkadir Ozulu’nun katıldığı bir söyleşi programı düzenlendi.

Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı himayesinde 7.-8. sınıf öğrencilerinden bir grup ve halktan kişilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Abdulkadir Ozulu “Olmayan Yerde Edebiyat Öğretmenliği Yaptım” başlığını taşıyan konuşmasında çocukluk yıllarından ve öğretmenlik mesleğine dair anılarından bahsetti. Derslerine her zaman hazırlıklı girdiğini, bunu yapmadığında sorun yaşadığını, dolayısıyla genç öğretmen adayı öğrencilerimize de mutlaka donanımlı bir biçimde yetişmelerini ve meslek hayatına atıldıklarında da çok çalışmalarını tavsiye etti. Kitap sahibi olmanın önemi üzerinde duran Ozulu, öğretmenin güzel konuşması, güzel giyinmesi, davranışlarıyla örnek olması gerektiğini vurgulayarak yerelleşme tehlikesine karşı da her zaman tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının son kısmında ülkemizin ekonomik şartlarının, kendisinin çocukluk yıllarına göre, çok iyi olduğunu belirten Ozulu, bu gelişmiş şartlar içinde gençlerin yapması gerekenin haysiyet sahibi bireyler olarak yetişip her zaman ailelerine, ülkelerine ve kendilerine gereken değeri vererek onurlu bir hayat sürdürmek ve bunun için sürekli çalışmak olduğunu belirtti.

Söyleşinin sonunda Abdulkadir Ozulu’ya Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek tarafından plaket takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube