Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2013 Çarşamba

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Sosyal Etkinliklerine Devam Ediyor

Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinin salonunda engelli vatandaşlar için sosyal bir etkinlik düzenlendi.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünce organize edilen ve Çorum Belediyesi, Sesli Betimleme Derneği,  Türkiye Sakatlar Federasyonu Çorum Şubesi, 6 Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi ve Çorum Özel Eğitim (İşitme Engelliler) Meslek Lisesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik güzel bir şekilde sonlandı.

Var olan engellerin kaldırılmasıyla hem görme engellilere hem işitme engellilere uygun sosyal etkinlikler yapılacağına bir örnek teşkil etmek üzere şiir dinletisi ve film gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin seçip işitme engelli lise öğrencileri kardeşlerine okudukları şiirler, Sevda Güven tarafından işaret dili ile çevrildi. 

Şiir dinletisinin ardından 6 Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi üyeleri ve konuklarının katılmasıyla VEDA adlı filmin  hem görme engellilere hem işitme engellilere uygun hale getirilmiş şekliyle gösterimi yapıldı. Salondaki herkes bir  filmi hiçbir engel olmadan tüm algılarıyla hep birlikte takip etmenin mutluluğunu yaşadı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube