Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2013 Çarşamba

“Edebiyatımızda Tarih Sempozyumu”na Katılan Öğrencilerimizden Rektörümüze Ziyaret

Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından bu yıl 6-7 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenen “Edebiyatımızda Tarih Öğrenci Sempozyumu”na katılan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümü öğrencilerinden M. Ekin ÖZKUYUMCU,  Rıdvan ALÇAKIR, Gamze ÇİÇEK ve Bahar AKDOĞAN kendilerine sempozyum süresince rehberlik eden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Atiye NAZLI, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

12 farklı devlet ve vakıf üniversitesinden (Hitit, Bilkent, Yeditepe, Uşak, Hacettepe, İstanbul Şehir, Selçuk, Kültür, Marmara, Pamukkale, Kocaeli, Fatih) lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı sempozyumda birer bildiri sunan öğrencilerimiz, özellikle özel üniversitelerden gelen ve yüksek lisans yapan öğrencilerle birlikte aynı platformda bildiri sunmanın büyük bir özgüven ve tecrübe kazandırdığını ifade ederek bu fırsatı kendilerine sundukları için Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN “Edebiyatımızda Tarih” başlıklı öğrenci sempozyumuna katılımlarından dolayı öğrencilerimizi tebrik etti ve Üniversitemizin imkânları ölçüsünde akademisyenlerin yanı sıra öğrencilerimizin yetişmeleri için kongre, sempozyum, çalıştay, kurultay gibi çeşitli toplantılara katılmalarını desteklediğini belirtti. Bu tür etkinliklere katılan öğrencilerimizin farkındalıklarının artacağına inandıklarını, ayrıca diğer öğrencilerin de aynı yönde olumlu ve hızlı bir etkilenme içine girerek benzer faaliyetlere katılma yönünde talepkâr olacaklarını ifade etti. Prof. Dr. ALKAN, öğrencilikte önemli olanın bilgi ve tecrübe kazanmak olduğunun altını çizerek mezuniyet sonrasında dil bilmek ve deneyim sahibi olmak gibi donanımların arandığını hatırlattı ve Üniversitemizde büyük üniversitelerin yaşadığı kimi olumsuzluklardan uzak, aile ortamı içinde öğretim elemanlarıyla öğrencilerin kolayca iletişim kurma fırsatı bulunduğunu ve bu durumun da bu tür başarılara imkân sağladığını sözlerine ekleyerek öğrencilerimize başarılarının devamını diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube