Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2013 Çarşamba

Altınokta Körler Derneği Yöneticileri Sungurlu MYO’da Konferans Verdi

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin engellilere karşı duyarlılığını ve bilinçlerini geliştirmek amacıyla Sungurlu Meslek Yüksekokulunda bir konferans düzenlendi. Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Kürşat Abid AHISHALI,  Şube Sekreteri Fazlı KOÇAK, Şube Kurucu Üyesi Cuma AYKAÇ’ın konuşmacı olduğu konferansa, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan KÖR, Sungurlu ve Çevresi Eğitimle Kalkınma Derneği (SUNÇEKDER) Başkanı İbrahim ASALIOĞLU, Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Dernek Şube Sekreteri Fazlı KOÇAK yaptığı konuşmada, görme engelli olmanın nasıl bir durum olduğu, görme engellilerin günlük yaşamlarını nasıl sürdükleri, neler ile mücadele ettikleri, bu mücadelede cesaret, özgüven, empati gibi beceri ve özellikleri nasıl elde ettikleri konularında açıklamalarda bulundu. Görme engelli bireylerin aldıkları eğitimler, teknolojiden nasıl yararlandıkları ve teknolojik araçları nasıl kullandıkları hakkında uygulamalı olarak bilgiler verdi. Fazlı KOÇAK, Braille alfabesi bu alfabeyi kullanarak nasıl yazı yazdıkları, okudukları ve görme engelli bireylerin kullandıkları hesap makinası ve beyaz baston gibi araçları öğrencilere tanıttı.

Dernek Kurucu Üyesi Cuma AYKAÇ ise, Altınokta Körler Derneğinin tarihçesi, faaliyetleri, açtıkları okullar ve görme engeli bireylerin topluma kazandırılması hususunda dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca bu çalışmaları gerçekleştirmede maddi kaynakları nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı. Yerel yönetim ve hükümetin görme engelli bireyler için neler yapabileceği üzerinde konuşuldu.

Konferans sonunda konuşmacılar personel ve öğrencilerden gelen çok sayıda soruyu cevapladılar ve böyle bir konferans fırsatı verdikleri için Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokuluna teşekkür ettiler.

Program bitiminde Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF tarafından Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi Yöneticilerine teşekkür plaketi takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube