Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2013 Salı

İskilip MYO’da “Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele” Semineri Verildi

Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulunda Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Birimi tarafından “Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu bir seminer düzenledi.

Sunuma İskilip Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim görevlileri de katıldı.
Seminer KOM Şube Müdürü Ahmet Oruç’un başkanlığında gerçekleşirken, konu hakkında bilgiler KOM Şubesi’nde görevli Baş Polis Memuru Tekin Varışlı tarafından verildi.

Tekin Varışlı, “Bağımlılık nedir? Bağımlılık yapıcı maddeler nelerdir?” konularına açıkladı, ardından bağımlılık yapan maddeleri sayarak bu maddeler hakkında bazı kısa bilgileri aktardı. Sunumda özellikle madde kullanımının nedenleri üzerinde duruldu ve bu nedenlerin başında merak, arkadaş çevresi, sorunlara çözüm arayışı, farklı olma isteği, bir gruba dahil olma, özenti ve model almanın olduğu belirtildi. Bu maddelerle gençleri ilk tanıştıran kişilerin de arkadaş ve arkadaş grupları olduğunu belirtti.

Daha sonra bağımlı olan gençlerin video görüntüleri izletildi ve  bu videolar İskilip Meslek Yüksekokulu öğrencilerini oldukça etkiledi. İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer CENGİL de, böyle önemli bir konuda öğrencilere verilen seminerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube