Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2013 Pazartesi

Üniversitemiz Matematik Bölümü Tanıtım Etkinliklerine Devam Ediyor

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Muazzez Şimşir ve Öğr. Gör. Şule Şahin‘in katılımlarıyla Eti Anadolu Lisesi ve İnönü Anadolu Lisesi’nde tanıtımlar gerçekleştirildi.

“Matematik Nedir?”  adlı sunumda konuşmacı olan Yrd. Doç. Dr. Fatma Muazzez Şimşir  “Matematik, insanlık tarihinin en eski bilimlerinden biridir. Matematik bir yönüyle resim ve müzik gibi bir sanat dalıdır” şeklindeki açıklamalarıyla matematik hakkında öğrencilere bilgi verdi. Ardından da matematiğin konularına, matematiğin ana dallarına, matematiğin modern kullanım alanlarına değindi.

Matematik biliminin tarihine de değinen Yrd. Doç. Dr. Şimşir konuşmasında kullandığı slaytlar ve verdiği ilginç örneklerle öğrencilerin matematik bilimine karşı ön yargılı yaklaşımlarını ortadan kaldırmayı amaçladı.  Oldukça verimli geçen tanıtımlarda genel anlamda Üniversitemiz ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü hakkında bilgiler verildi.