Yayınlanma Tarihi: 09 Nisan 2013 Salı

Üniversitemiz Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci Kulüplerinden, SUFFA Kulübü, Siyer Kulübü, AHİ Kulübü, Arap Dili ve Edebiyatı Kulübü, Kişisel Gelişim Kulüpleri, Genç TEMA Kulübü, Çorum Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa Çorum Baraj Bölgesinde fidan dikim alanında yüzlerce fidan diktiler.  Fidan dikimine Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Çorum Orman ve Çevre İl Müdürlüğü Mühendisleri, Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüp Başkanları Musa Bilge, Hüseyin Koçoğlu ve çok sayıda üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Öğrencilere fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken noktaları, uygulamalı olarak anlatan Orman Mühendisi Ersin Fırat, Çorum Orman İşletme Müdürlüğü olarak Çorum genelinde, 2.5 milyon fidan dikmeyi planladıklarını söyledi.

Fidan dikimini koordine eden Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Civelek de, her yıl Orman Haftasında Üniversite öğrenci kulüpleri ve öğrenciler olarak Çorum’un yeşillendirme çabalarına katkı olarak fidan diktiklerini, bu yılda Üniversitemiz Genç TEMA kulübü ve diğer öğrenci kulüplerimizle birlikte, Orman Müdürlüğünden sağlanan fidanları diktiklerini belirtti. 

Fidan dikimine katılan öğrenciler, bu etkinlikle bir yandan doğaya ve insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini, bir yandan da Çorum’a, Çorum halkına olan sevgi ve saygılarını gösterdiklerini belirtiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube