Yayınlanma Tarihi: 03 Nisan 2013 Çarşamba

KKTC Yakın Doğu Üniversitesi ile İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Rektör Prof. Dr. Ümit HASSAN’ın daveti üzerine KKTC-Lefkoşa’da bulunan Yakın Doğu Üniversitesini (YDÜ) ziyaret etti. Rektör Prof.Dr. HASSAN, Hitit Üniversitesinin yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen, üniversitemizde yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyduklarını ve başta öğretim elemanı ve öğrenci değişimi olmak üzere, farklı amaçlar için ingilizce kurslarına katılım için işbirliklerine hazır olduklarını ifade etti. Özellikle öğrencilerimize birkaç haftaya kadar sürecek ziyaretlerinde ücretsiz konaklama ve yemek destekleri verebileceklerini ifade eden Prof.Dr. HASSAN, 200 milyon yatırımla kurdukları hastanelerinde ve Tıp Fakültesinde eğitimler vermek üzere Üniversitemizden öğretim elemanı desteği talebinde bulundu. Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN ise, davetlerinden dolayı Rektör Prof.Dr. HASSAN’a teşekkür ederek, Üniversitemizde eğitimin uluslararasılaşması çerçevesinde yoğun gayretler gösterdiklerini, çok sayıda ikili işbirlikleri ile bilgi ve tecrübelerin karşılıklı değişimini sağlamaya çalıştıklarını, kısa bir süre öncesinde yürürlüğe giren YÖK’ün Mevlana Değişim Programı ile birlikte dünyanın her ülkesi ile daha işlevsel anlaşmalar yapılabilmesinin yolunun da açıldığını ifade etti.

Ziyarette Rektör Prof.Dr. Ümit HASSAN, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ ve Prof. Dr. Fahreddin M. SADIKOĞLU’nun da katıldığı bir törenle Üniversitemiz ile YDÜ arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. İmzalanan anlaşma tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürütme, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapma, her düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapma, ortak bilimsel ve teknik geziler, sportif faaliyetler ve bilimsel toplantılar düzenleme ve her iki üniversiteyi uygun şekilde tanıtıcı faaliyetler yapma konularını kapsıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN, ayrıca YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. GÜNSEL ile Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL’i de ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi 1988 yılında Lefkoşa’da kurulmuş olup, 16 Fakülte, 4 Yüksekokul ve çok sayıda Enstitüsünde, 60’dan fazla Bölümünde yaklaşık 17 bin öğrencisi olan KKTC’nin en büyük üniversitelerinden birisidir. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube