Yayınlanma Tarihi: 26 Nisan 2013 Cuma

1. Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi Başladı

Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü tarafından organizasyonu yapılan ve Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen “1.Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi” başladı. Aktif Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Cemil HAKYEMEZ’in konuşması ile başlayan öğrenci kongresinin açılışına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf TEKİN, Belediye Başkanı Muzaffer KÜLCÜ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa KÖSE, akademisyenler ve değişik üniversitelerden gelen öğrenciler katıldı.

Rektörümüz programda “Üniversite bünyesinde 50’nin üzerinde öğrenci kulübü var ve kulüplerin hepsi aktif.  Öğrenci kulüplerimizin yaptığı işler bizleri mutlu ediyor ve desteklerimizin boşa çıkmadığını gösteriyor.” diye konuştu. Belediye Başkanı Muzaffer KÜLCÜ ise “Üniversitemize desteğe her zaman hazırız, karşılıklı daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf TEKİN’in konuşması ile kongre oturumlarına başlandı. TEKİN, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimize çok önem veriyoruz, desteklerimiz her zaman onlarla” diyerek konuşmasına başladı. “Türkiye’de Başkanlık Sistemi” konusu ile ilgili bilgiler veren TEKİN, Başkanlık Sisteminin hükümetin yasamanın üzerinden çekilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti. Rektörümüzün Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf TEKİN’e plaket takdiminden sonra Bakan Yardımcımız programdan ayrıldılar.

Kongrede öğrenci tebliğlerinde sunumların profesyonelliği dikkatlerden kaçmazken Türkiye ve dünya ile ilgili güncel konular Üniversite öğrencileri tarafından tartışıldı. 3 gün sürecek olan kongrenin ilk etabı oldukça verimli geçti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube