Yayınlanma Tarihi: 25 Nisan 2013 Perşembe

Siyaset Bilimi ve Ekonomi Kulübü ‘‘X . Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kongresi’’ne Katıldı

Hitit üniversitesi öğrencileri üç gün süren  Siyaset  Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kongresi’nde  bir kez daha yerini aldı. Bu yıl onuncusu düzenlenen kongrede Üniversitemizden sunum yapmak için altı kişi katıldı.

                                                                                                                                                                                                      Kongre genel planına göre ilk gün açılış paneli konuşmasıyla başladı. Açılış panelindeki konuşmasında Üniversitemizi  temsilen  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet ÖZALP yer aldı. Özellikle bilimin yanlış anlamlandırıldığından yakınan ÖZALP,  bilime eskisi gibi değer  verilmediğinin  altını çizdi. ÖZALP’ın konuşmasından sonra katılımcılara soru hakkı tanındı. Panelden sonra, sunum yapacak arkadaşlar yerini aldı. Yarışmacıların sunumları iki gün boyunca devam etti. Gülşah DEMİREL, Gülsen UZAN, Saliha KILIÇ, Gülsüm ÇAVUŞ, Semih KIZILDAĞ ve  Mustafa BOZAN sunum yaptı. Kongre sunumlarından en çok ilgi toplayan konulardan birincisi ’’Siyasal Sistemler’’ ikinci olarak da ’’Kadına Şiddet’’ başlıklı oturumlar oldu.

Son gün kongrenin bir sonraki yıl Yeditepe Üniversitesi’nde yapılacağı kararlaştırıldı. Kongre ardından katılımcılar için gezi düzenlendi. Siyaset  Bilimi ve Ekonomi Kulübü başkanı Mustafa BOZAN, seneye on birincisi düzenlenecek olan kongrede yeni isimleri beklediklerini, öğrencilere her konuda gerekli koşulları sağlayan Rektörlüğümüze minnettarlıklarını dile getirdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube