Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2013 Cumartesi

Rektörümüz Sungurlu’lu Hayırsever İşadamları ile İstanbul’da Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, Sungurlu MYO Yerleşke Projelerinin tanıtımı ve yapılacak binalara destek için Sungurlu’lu hayırsever işadamları ile bir araya geldi. İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya, Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN , Sungurlu Belediye Başkanı Selahattin UZUNKAYA, Sungurlu MYO Müdürü Yrd.Doç . Dr. Kubilay KARACİF, Hitit Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan BAYLAVLI, Sungurlu MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zeki ÖZTEKİN, Sungurlu’lu hayırsever işadamları; Haydar Ali ÖZTAŞ , Halil BAKLAN, Nazım BEKMEZCİ, Salih BEKMEZCİ, Rafet BEKMEZCİ, Ahmet ÖZTAŞ, Ahmet ORFA ve Murat BEKMEZCİ katıldı.

Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN, kısa bir süre öncesine kadar Sungurlu MYO Kampüs çalışmalarına ilişkin somut adımlar atılmamışken, bu gün itibariyle 72,000 m2’lik bir alana sahip kampüs alanının tahsis işlemlerinin tamamlandığını, Rektörlüğümüz tarafından yapılan yoğun çalışmalar sonucunda da kampüs master planının tamamlanarak, çalışmaların artık son aşamaya gelmesini görmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sungurlu için inanılmaz bir rüyanın gerçekleştirdiğini dile getiren Kaymakam ŞAHİN, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin UZUNKAYA, yıllardır Sungurlu’nun özlem duyduğu MYO kampüsünün Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN’ın özverili çalışmalarıyla bu aşamalara geldiğini belirtti. Başkan UZUNKAYA, daha önce Belediye’nin kendi imkanlarıyla küçük ölçekli bazı çalışmalar yapmaya çalıştıklarını, anacak Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN’ın göreve başladıktan sonra siz bize arsa verin, binaları biz yaparız şeklindeki yaklaşımıyla başlatılan çalışmaların bu aşamaya geldiğini belirterek, projenin bu hale gelmesi sağlayan Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN’a ve bu projede büyük emeği olan; Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN’e, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF’e  ve bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu projenin Sungurlu için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN konuşmasında üniversitemiz ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra, “ilçelerimizde yer alan MYO’na da çok önem veriyoruz. Merkezde kampüs ile ilgili sorunların çözülmesi için başta Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ile birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Önemli yollar katettik ve yakın bir zamanda somut sonuçlar alacağız. Merkezimizde oldukça yoğun mesai gerektiren kampüs ve yeni bina yapımları ile ilgili çalışmalar yapıyorken, Sungurlu ilçemizde gördüğümüz destek ve yoğun gayretler karşısında kayıtsız kalmadık ve burada da örnek bir çalışma gerçekleştireceğiz. Kaymakamlık ve Belediye’nin yoğun gayretleri sonucu oldukça büyük bir arazinin bu tür çalışmalar için kısa sayılabilecek bir sürede tahsisi gerçekleşti. Söz konusu araziye ihtiyaç programına göre bir master planı hazırladık ve buna göre inşaa edilecek binaların projeleri birkaç aya kadar tamamlanarak, ihale yapımına hazır hale gelecek. Toplamda yaklaşık 26,000 m2’lik inşaatlarımızın tümünü eğer bir iş adamımız yapmak isterse, kampüsümüze ismini verebiliriz. Elbette bunun çok kolay olmadığını düşünüyoruz ve sizlerden binalarımızdan dilediğiniz birinin ya da bir kısmının yapılması için destek istiyoruz. Ne kadar çok destek verilirse, kampüsümüz o kadar kısa sürede tamamlanacaktır” dedi. Konuşmalarına bu projede herkese görev düştüğünü ve herkesin üzerine düşeni yaptığında bu projenin tahminimizden çok daha kısa sürede faaliyete geçeceğini belirten Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, bu gelişmelerin sonucunda birkaç bin öğrenciye kolaylıkla ulaşabileceğimizi belirtti. Kısa bir süre önce KYK Genel Müdürü Hasan ALBAYRAK ile yurt ile ilgili yaptığı görüşmeyi de hatırlatan Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, çok önemli bir sorun olan yurt binalarının da sayın vekillerimizin de destekleriyle KYK tarafından kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğine inandığını ifade etti. Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, üniversitemize kazandırılan bu alana ve beraberinde oluşturulan Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüsü Projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu projeye verdikleri destekler için Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN’e, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin UZUNKAYA’a, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Kubilay KARACİF’e, Sungurlu’lu hayırsever işadamlarına ve halkına teşekkür etti.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF de, bugün itibariyle sahip oldukları 700 öğrenci sayısı ile ilçelerimizdeki en büyük MYO olduklarını, %90’ın üzerinde dolukluk oranına sahip programlarıyla öğrencilerimiz tarafından çok rağbet gören bir yüksekokul olduklarını, bu projenin gerçekleşmesiyle yüksekokulun ve beraberinde Sungurlu’nun daha da büyüyeceğini dile getirerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Toplantıya katılan işadamları da, Sungurlu MYO projesinde gelinen noktadan büyük bir memnuniyet duyduklarını, güçleri yettiği kadar projeye destek vereceklerini ve kısa sürede gurur duyulacak ve örnek olarak gösterilecek bir çalışma yapılacağını ifade ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube