Yayınlanma Tarihi: 09 Mart 2013 Cumartesi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) Hizmete Girdi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HİTİTSEM), üniversitemiz Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Fakülte ve Yüksek Okul Sekreterlerimize pratik temel İngilizce eğitimleri ile hizmete başlamıştır. Merkezimizde, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize ve tüm Çorum halkına, ilimizin tüm paydaşlarına pek çok konuda eğitim/sertifika vermek üzere uzman kadrosu, teknolojik altyapı ve kar amacı gütmeyen hizmet anlayışıyla eğitimler düzenlenecektir. Yaygın kurslara ek olarak, üniversite-sanayi, üniversite-kamu kurumları işbirliği kapsamında özel ve kamu kurumlarının her türlü eğitim, sınav ve danışmanlık taleplerine cevap verebilecek olan merkezde, hafta içi/hafta sonu, gün içi/akşam eğitimler verilecektir.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından üniversitemize tahsis edilen merkezimizde eğitimlerimiz idari personelimize verilen pratik temel ingilizce kursu ile başlanmış olup, tüm altyapı çalışmaları tamamlanmış olan;

İleri Düzey Microsoft Access ve VBA Kodlama,

İleri Düzey Microsoft Excel ve VBA Kodlama,

Temel MATLAB Programı Eğitimi,

SPSS Temel Düzey Eğitimi,

SPSS İleri Düzey Eğitimi,

AMOS ve Yapısal Eşitlik Modeli Eğitimi,

Microsoft Visual Studio ile Web Tasarımı ve Kodlama Eğitimi,

Genel İngilizce,

Diksiyon Kursu,

Ebru Kursu,

Mental Aritmetik Eğitimcilerin Eğitimi Kursu

için ön kayıtlar alınmaya başlanmıştır.

23-27 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Birliği 66. Sertifika Programı HİTİTSEM bünyesinde gerçekleştirilecek olup, genel katılımlı ve ücretsiz olarak verilecek olan eğitimlere kayıtlar merkezimizin web sayfasında yer alan online başvuru ile yapılmaktadır. Söz konusu eğitim, Ankara’daki üniversitelerden gelecek olan alanında tecrübeli öğretim üyeleri tarafından 5 gün boyunca sürecek ve eğitime katılanlara sertifika verilecektir.

HİTİTSEM bünyesinde tamamlanma aşamasına gelen Temel Düzey Microsoft Office Programları, Yaşam Koçluğu Eğitimi, Anlayarak Hızlı Okuma, Fotoğrafçılık, Visual Basic Programcılık, Bilgisayarlı Muhasebe, Arapça, Osmanlıca, Çocuklara Yönelik İngilizce, Resim Kursu, Folklor ve Halk Dansları Kursları da kısa bir süre içerisinde verilmeye başlanacaktır. Merkezimizde, gelen taleplere göre her türlü kurslar da merkezimizde veya istenilen yerlerde verilebilecektir.

Cambridge ders materyallerinin kullanılacağı ingilizce dil eğitimlerimizde internet tabanlı online seviye belirleme sınavları yapılarak, eğitimlere başlanacaktır. Üniversitemizin mevcut İngilizce okutmanlarının başkanlığında yürütülecek olan yabancı dil eğitimlerinde bir ABD uyruklu okutmanın yanı sıra resmi işlemleri devam eden 3 adet daha ABD uyruklu ve yabancı dil öğretme sertifikasına sahip okutmanlar da görev alacaklardır.

Amaçları doğrultusunda gerekli olan tüm teknolojik altyapıya sahip çok amaçlı sınıflar ile laboratuvarların yer aldığı binada, en fazla 20 kişilik eğitim grupları oluşturularak hizmet verilecektir. Tüm binada sağlanan kablosuz internet bağlantısının yanı sıra, her sınıf için ayrı klima ve havalandırma sistemi kurulmuş ve merkezi ısıtma sistemi ile jeneratör bulunmaktadır. Merkezimiz 24 saat kamera kayıtları ile kontrol edilmektedir.

Binanın bir kısmında yer alan Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi de kısa bir süre içerisinde çalışmalarını tamamlayarak hizmete girecektir.

Merkez bünyesinde gerçekleştirilecek tüm çalışmalar ile güncel haber ve duyurular, merkezin www.hititsem.hitit.edu.tr adresinde yer almaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube