Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2013 Salı

Üniversitemizle Omar Al-Mukhtar Üniversitesi Arasında İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) öncülüğünde düzenlenen protokol çerçevesinde Türkiye’den aralarında üniversitemizin de bulunduğu 11 devlet ve vakıf üniversitesi ile Libya Omar al-Mukhtar (Ömer Muhtar) Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İmza törenine TİKA yetkilileri ile Atatürk Üniversitesi Rektörü, Ankara Üniversitesi Rektör Danışmanı, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ’un da bulunduğu, üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve dekanlar katıldı. Beraberindeki heyetle törene katılan Libya Ömer Muhtar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim M. el-Ghariani, bünyesinde 17 fakültesi bulunan üniversitenin Libya’nın en eski, en köklü ve en büyük üniversitesi niteliğinde olduğunu belirterek, ülkemizdeki üniversitelerle her alanda işbirliği yapmayı arzuladıklarını ve ülkemizin tecrübe ve birikimlerinden yararlanmayı istediklerini ifade etti. İmzalanan anlaşma karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimini, ortak bilimsel etkinlikleri düzenlemeyi, akademik yayınlar ve eğitim-öğretim alanlarında işbirliği konularını kapsıyor.