Üniversitemize Dulkadiroğulları’nın İki Konağı Tahsis Edildi

19 Mart 13

Boğazkale İlçe merkezindeki, 1723 ve 1724 numaralı parsellerde yer alan, tarihi Dulkadiroğulları konakları, “Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak kullanılmak üzere, Boğazkale Kaymakamlığı tarafından Üniversitemize tahsisi yapılmıştır.

Ayrıca; Boğazkale İlçesi Çarşı Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait, 2812 parsel numaralı yaklaşık 7.000 m2 yüzölçümlü taşınmazında, “Eğitim, Araştırma Uygulama Merkezi ve Sosyal Faaliyetlerde” kullanılmak üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemize tahsisi tamamlanmıştır.

Üniversitemize daha önceden tahsisi yapılan Dulkadiroğulları’nın Haremlik ve Selamlık konakları çok yakın zamanda faaliyete geçirilerek Boğazkale ilçemize büyük bir canlılık katacak olup Üniversitemizin eğitim, araştırma ve sosyal faaliyetlerinde kullanılacaktır.

Üniversitemize Dulkadiroğulları’nın İki Konağı Tahsis Edildi