Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2013 Salı

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Şehitlerimiz Anıldı

SIRTINDA MİLLETİN ONURU, ZAMAN, MEKÂN VE SÖZLERİN TÜKENDİĞİ YERDE

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ

Tarihe altın harflerle yazılmış Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümü nedeniyle 18 Mart 2013 Pazartesi günü saat 17:30’da Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda “Çanakkale Zaferinin Türk ve Dünya Tarihi Açısından Önemi” konulu konferans düzenlenmiştir. Ayrıca, öğrencilerimiz tarafından günün anlamını belirten şiir ve türkü dinletisi sunulmuştur.  Konferansa Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Müdür Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Öğretim Elemanları ve öğrencilerimiz katılmıştır.

Programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Menderes SUİÇMEZ Çanakkale Zaferinin hangi zor şartlarda kazanıldığının altını çizerek Türk tarihinde böyle nice zaferler olduğunu vurgulamıştır. Türk Milletinin var olduğu günden bugüne kadar büyük liderler yetiştirdiğini ve bağımsızlık bayrağını hiç yere düşürmeden liderler aracılığıyla Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e devredildiğini, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de Türkiye Cumhuriyetini  gençlere emanet ettiğini vurgulamıştır. Daha sonra kürsüye gelen Öğr. Gör. Duran DEMİRCİ Çanakkale Zaferinin Türk ve Dünya tarihi açısından önemini anlatırken “Çanakkale Savaşları şu gerçeği ortaya çıkarmıştır. Hiçbir millet, hangi askeri ve teknolojik güce sahip olursa olsun, Türk Milletindeki birlik - beraberlik ve iman dolu kalpler olduğu müddetçe yenilmeyeceğini, maneviyatın maddeye galip geldiğinin en güzel örneklerinden birisidir” diyerek, Çanakkale Zaferinin dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bu direnişin en önemli faktörünün birlik , beraberlik ve  inancın olduğunu vurgulamıştır.

Program öğrencilerimizin hazırlamış olduğu türkü dinletisiyle sona ermiştir.