Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2013 Pazartesi

Mehmet Akif ERSOY ve Şiirleri Konulu Program Gerçekleştirildi

 

 

        Çorum İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy ve Şiirleri” başlıklı program Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK ile Üniversitemizin eski öğretim üyelerinden olan ve şu an Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi bulunan Doç. Dr. Yavuz BAYRAM’ın katıldığı programa, Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri başta olmak üzere öğretmen, öğrenci ve Çorumlu hemşerilerimiz tarafından yoğun ilgi gösterildi.

       Protokolde Çorum Vali Yardımcısı Hacı Osman EBİLOĞLU, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN ile İl Kültür Müdürü Ali ÖZÜDOĞRU’nun bulunduğu etkinliğin ilk konuşmacısı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK idi. Konuşmasının başında samimi sorumluluk duygusuyla hareket eden Mehmet Akif ERSOY’un her zaman Türk halkının meseleleriyle ilgilenerek aydın olmanın gereğini yerine getirdiği için bugün zamanın sandık odasına atılmak yerine sürekli hatırlandığını ifade etti. Doç. Dr. DEMİRYÜREK, çeşitli görsellerle hazırladığı “Cenap Şahabettin’in Gözüyle Mehmet Akif Ersoy” başlıklı sunumunda Kurtuluş Savaşı’na muhalefet eden Cenap ŞAHABETTİN’in kendisiyle tamamen zıt özelliklere sahip olsa da Mehmet Akif ERSOY’un karakterinin ve şiirinin büyüklüğü karşısında onu övmekten kendini alamadığı bir yazısına yer vererek başta Cenap ŞAHABETTİN olmak üzere devrin aydınlarının gözüyle Mehmet Akif ERSOY’u anlattı. Programın ikinci konuşmacısı olan Doç. Dr. Yavuz BAYRAM, sözlerine yeniden Çorum’da bulunmaktan ve Hitit Üniversitesi’ndeki eski öğrencileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Doç. Dr. BAYRAM, “Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerindeki Mesajlar” başlıklı konuşmasında Safahat’tan seçilmiş çeşitli örnekler eşliğinde Mehmet Akif’in bugün de güncelliğini koruyan meselelere yaklaşımındaki doğruluk üzerinde durdu ve Safahat’ın başta öğrencilerimiz olmak üzere her kesimden vatandaşımız tarafından mutlaka okunması gerektiği üzerinde durdu.

      Programın sonunda Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK’e Çorum Vali Yardımcısı Hacı Osman EBİLOĞLU, Doç. Dr. Yavuz BAYRAM’a ise Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN tarafından plaket verildi.

 

 

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube