Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2013 Çarşamba

Üniversitemizde “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan ve ilimizde Sayın Valimiz Sabri BAŞKÖY’ün eşleri Fatma BAŞKÖY hanımefendinin sorumluluğunda yürütülmekte olan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesinin tanıtımı, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda yapılan etkinlikle gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projenin Çorum’da amacına ulaşılacağına inandığını belirterek bu vb. toplumsal fayda sağlayan projelerde, Hitit Üniversitesi olarak her zaman içerisinde yer alacaklarını dile getirdi. Gönüllülük esasına dayanan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi içerisindeki gönüllü sayısının 21.000’e ulaştığını belirten Prof. Dr. ALKAN,  gönüllülüğümüzü sayısal ifadeyle belirtmek olmaz ama bu gibi çalışmalara üye olup paydaş olmamız gerekli şeklinde düşüncelerini dile getirerek, Üniversitemizin tüm mensuplarından projeye destek vermelerini istedi.

Sayın Valimiz Sabri BAŞKÖY’ün eşleri Fatma BAŞKÖY hanımefendi de, “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi hakkında genel bir bilgi vererek, bu sayısal içerikli hizmet yarışında geri kalmak istemediklerini dile getirdi. Sayısal çokluğun beraberinde proje üretimini de getirdiğini ve bunu çok önemsediklerini belirten BAŞKÖY, üniversitemiz öğrencilerinin projeye destek sağlayacakları konusunda ümitli olduğunu dile getirerek Üniversitemizde görevli öğretim üyelerimizden projeye destek istedi.

Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Bayram TUNÇ da, projenin birinci alt basamağı olan koruyucu aile konusunda bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Üniversitemizin tüm yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi ve öğrenci temsilcilerinin olacağı “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” isimli proje, Üniversitemiz WEB sayfasında yer almakta olup,  http://www.corumgonulelcileri.gov.tr/ adresinden de projeye ulaşılabilmektedir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube