Yayınlanma Tarihi: 05 Şubat 2013 Salı

Üniversitemiz Tayvan Üniversiteleri ile İşbirliği Yapacak

Geçtiğimiz aylarda Tayvan'da çeşitli temaslarda bulunan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim USLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ile Tayvan - Türk İş Adamları Dernek Başkanı Hüseyin KIZMAZ Ankara’da bir araya geldi.

Ziyarette, ilimizde üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve teknolojik bilgi üretmek amacıyla kurulan TEKNOKENT’e Tayvan’dan misafir akademisyen getirilmesiyle ilgili karşılıklı işbirliği konuları görüşüldü.

İşbirliği kapsamında, Tayvan’daki üniversitelerden Üniversitemize değişik disiplinlerde, Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu eğitim alanında, özel sektör tecrübesi olan ve bilimsel performansı yüksek akademisyenler getirme imkânını bulacaklarını belirten USLU, bu akademisyenlerin statülerinin daha sonra belli olacağını söyledi.

Tayvan'ın teknoloji konusunda son derece ileri bir düzeyde olduğunu vurgulayan USLU; ‘Tayvan'da 149 civarında üniversite vardır. Ancak nüfusta giderek bir azalma söz konusu. Türkiye'de de aksine hem nüfus artışı hem beraberinde ekonomik ve politik alanda sağlanmış istikrar, bilimsel çalışmalarında hız kazanması suretiyle yükselen bir ülke konumundadır. Böyle bir süreçte, Türkiye'ye gelip üniversitelerde ders vermek isteyen teorik ve pratik bilgiye haiz ileri teknolojiyi, bilgi teknolojisini Türkiye'ye taşıyabilecek, Tayvan'dan Türkiye'ye Know How getirebilecek çok sayıda bilim adamının, Hitit Üniversitesi bünyesinde yer almak üzere hem Üniversitemizin bilimsel çalışmalarına katkı sunacaklarını hem de Çorum Sanayisinin ve teknoloji imkanlarının geliştirilmesi suretiyle, üretim çeşitlendirilerek, pazar payının artırılacağı konusunda olumlu bir beklenti oluşmuştur.’ diye konuştu.

Önümüzdeki aylarda karşılıklı delege değişimiyle Tayvan Üniversiteleri ve Hitit Üniversitesi arasında ciddi bir işbirliğinin başlayacağı müjdesini veren USLU, ‘Bundan böyle Rektörümüzün doğrudan teması, Tayvan Türk İş Adamları Derneği’nin hazırlayacağı veri bankası ile yüz yüze görüşmeler süreci başlamış olacaktır. Ayrıca Tayvan ve Çorum arasında çeşitli ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da girişimler devam etmektedir.’ dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube