Yayınlanma Tarihi: 20 Şubat 2013 Çarşamba

Rektörümüz Sungurlu’da Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN ve Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin UZUNKAYA, Sungurlu Meslek Yüksekokulunun yeni kampüs projesine ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN, Sungurlunun Sesi Gazetesine, Sungurlu Gündem Gazetesine, Sungurlu İş Adamları Derneği’ne, Sungurlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifine, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’na ve Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a, gerçekleştirdiği bu ziyaretlerde Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF’le eşlik etti.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu yeni kampüs projesine ilişkin basın bilgilendirme toplantısının açış konuşmasını yapan Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN, 3,5 yıldır Sungurlu’da olduğunu, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN göreve başlamadan önce maalesef bu projelere ilişkin somut bir yol kat edilemediğini belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın vizyonundan yararlanarak 5.000 metre kare düşünülen kampüs alanın, 72.000 metre kareye ulaştığını belirtti. Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN konuşmalarını, Rektör Prof. Dr. ALKAN’ın hızından yararlanarak projenin bu aşamaya geldiğini, inanılmaz bir rüyanın gerçekleştirdiğini ve bu değerli çalışmaların kendisine de nasip olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Prof. Dr. ALKNA’a  ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin UZUNKAYA, yıllardır Sungurlu’nun özlem duyduğu meslek yüksekokulu kampüsünün Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın özverili çalışmalarıyla bir yere geldiğini, Rektör Prof. Dr. ALKAN’ın gelmesiyle büyük bir hız kazandığını belirtti. Başkan UZUNKAYA, daha önce Belediye’nin kendi imkanlarıyla küçük çaplı bir şeyler yapmaya çalıştığını anacak Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın göreve başladıktan sonra siz bize arsa verin, binaları biz yaparız şeklindeki yaklaşımıyla başlatılan çalışmaların bu aşamaya geldiğini belirterek, projenin bu hale gelmesi sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a ve bu projede büyük emeği olan; Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN’e, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF’e  ve bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu projenin Sungurlu için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Sungurlumuza hayırlı olsun şeklinde açıklamalarda bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN da, sizlerin de ifade ettiği gibi daha önce konuşulanları yapmak bizlere nasip oldu, Sungurlu ilçemizi merkezden ayrı tutmadıklarını dile getirerek bu projenin ender, örnek bir proje olduğunu ve Sungurlu halkımızla birlikte bu projeyi en kısa zamanda bitirmeyi ümit ettiğini dile getirdi. Konuşmalarına bu projede hepimize görev düştüğünü ve her kesin üzerine düşeni yaptığında bu projenin en kısa zamanda faaliyete geçeceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, bu projede bir bütünü görüyoruz, Sungurluyu görüyoruz, buraya yakışan yaraşan kamu ve hayrı severlerimizin büyük emeğinin olduğu bir proje olduğunu açıkladı. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemize kazandırılan bu alana ve beraberinde oluşturulan Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüsü Projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu projeye verdikleri destekle için Sungurlu Kaymakamı Hulusi ŞAHİN’e, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin UZUNKAYA’a, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF’e ve Sungurlu halkına teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, sözlerine bu kadar hayır severin olduğu bir ilçeye bu projenin yakıştığını ve hep birlikte bu örnek projenin başlatıldığını dile getirerek, Üniversitemize ve Sungurlumuza hayırlı olsun şeklinde açıklamalarda bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN daha sonra gerçekleştirilecek proje hakkında, katılımcılara görsel resimlerden yararlanarak projeyi tanıttı.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF te, 700 öğrenci sayısı ile öğrencilerimiz tarafından rağbet gören bir yüksekokul olduklarını, bu projenin gerçekleşmesiyle yüksekokulun ve beraberinden Sungurlu’nun daha da büyüyeceğini dile getirerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. KARACİF konuşmasında, genel anlayışta bütün yatırımların merkeze inşa edildiğini, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’la  bu zihniyetin değiştiğini dile getirerek bu tutumundan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a ayrıca teşekkürlerini sundu.

Basın açıklamasından sonra Sungurlu da bir dizi ziyarette bulunan Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN,  Sungurlu’nun Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serdar ÖZEL’i ziyaret etti.  Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ziyaretinde, Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs projesine tüm Sungurlu halkının sahip çıkması gerektiğini belirtti. Sungurlu’nun Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serdar ÖZEL de, Sungurluya yapılan çalışmalardan ve Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 12 yıldır beklenen bu gelişmelerin bugüne kadar olmamasından duyduğu üzüntüyü ve beraberinde de projenin bugün gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ikinci ziyaretini, Sungurlu Gündem Gazetesi Genel Yayım Yönetmeni Özer ÖZSARAY’a yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ziyaretinde, Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs projesine tüm Sungurlu halkının sahip çıkması gerektiğini yenileyerek; tüm kamuoyunun bu projeye sahip çıkması gerektiğini ve bu anlamda da basına önemli bir görev düştüğünü belirtti. Sungurlu Gündem Gazetesi Genel Yayım Yönetmeni Özer ÖZSARAY da, üzerlerine düşeni güçlerinin yettiği ölçüde yapacaklarını dile getirerek Sungurluya yapılan çalışmalardan ve kendilerine yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN daha sonra Sungurlu İş Adamları Derneğine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinde Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs projesi hakkında bilgi vererek keşke daha önce bu adımlar atılsaydı şeklideki düşüncelerini dile getirdi. Konuşmalarını bu projenin güzel bir proje olduğunu, desteksiz bu çalışmaların daha da zorlaştığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversite olarak üzerimize düşeni yapacaklarını ifade etti.  Sungurlu İş Adamları Derneği Başkanı Yılmaz ÖZTEMİZ de Sungurlu olarak,  Sungurlu İş Adamları Derneği olarak Üniversitemizin yanında olduklarını belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, çiçek buketi taktim ettiler.

Bu ziyaret sonrasında da Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Sungurlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifine ziyaret gerçekleştirdi. Sungurlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Alaattin KAYAER, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a memleketimiz için büyük emek veriyorsunuz, bizler sizin sonuna kadar yanınızdayız. Göç veren bir ilçeyiz, bu proje bizim için çok önemli, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin şeklinde açıklamalarda bulunarak yapmış olduğu değerli çalışmalardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür etti. KAYAER konuşmalarında Hitit Üniversitesini sayenizde kendi evimiz gibi hissediyoruz, Rabbim birlik beraberliğimizi bozmasın şeklinde devam etti. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da bu kampüs ve beraberinde gelecek öğrencilerin ilçeye her anlamda büyük katkı sağlayacağını dile getirerek, hepimize görev düşüyor, şimdi fedakarlık zamanı, Allah’ın izniyle hep beraber yapacağız başaracağız şeklinde belirtti.

Daha sonara Sungurlu Meslek Yüksekokuluna ziyarete bulunan Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, akademik ve idari personelle bir araya gelerek, Üniversitemiz çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Rektörlük olarak her türlü konuda, gücümüz yettiği oranda tüm yükseköğretim kurumlarımızı desteklediklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN bu görüşmeden sonrada, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret gerçekleştirdi. Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kadir ŞAHİNER, Hitit Üniversitesinin son zamanlarda büyük bir ivme kazandığını belirtti. Konuşmalarını sizin sayenizde, sizlerin plan programı çerçevesinde yapılan bu çalışmalara bizler Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yanınızdayız şeklinde dile getiren ŞAHİNER, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN gerçekleştirilen tüm bu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, yapılan tüm bu çalışmalarda herkesin emeğinin olduğunu ifade ederek, şahsı adına bu anlamlı projelerde katkısı olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN konuşmalarını bir yerlere geldiysek bu memleket sayesinde geldik, bizim yaptığımız tüm bu çalışmalar memleketimize helalı hoş olsun şeklinde ifade etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube