Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2013 Pazar

Rektörümüz Kayseri’de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Rektör Danışmanı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali SALUR, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Cahid HAKSEVER  ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail EKER ile birlikte Kayseri Valisi Şerif YILMAZ, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. H.Mustafa  PALANCIOĞLU, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit ÖZKANCA, Abdullah GÜL Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞU ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Fahrettin KELEŞTEMUR’ a bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Kayseri Valisi Şerif YILMAZ’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Kayseri Valisi YILMAZ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüze çalışmalarında başarılar diledi.

ORAN Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. H.Mustafa  PALANCIOĞLU’nu ziyaret eden Rektörümüz Dr. PALANCIOĞLU’ndan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. PALANCIOĞLU Hitit Üniversitesini yakından takip ettiklerini, hızla büyüyen bir üniversite olma yoluna girdiğini gözlemlediklerini ifade ederek ziyaretten dolayı Rektörümüze teşekkürlerini iletti.

Melikşah Üniversitesi’ne geçen Rektörümüz Rektör Prof. Dr. Reşit ÖZKANCA’yı ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Prof. Dr. ÖZKANCA, Melikşah Üniversitesi’nin kısa bir süre önce kurulduğunu ve Kayserili hayırseverlerin büyük katkılarıyla iki yıl gibi kısa bir sürede ilk etapta ihtiyaç duydukları eğitim birimlerinin bina ihtiyaçlarını tamamladıklarını ifade ederek ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Çorum’un bu anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu, sanayici ile bilim adamları arasında köprü olma gayesi ile ticaret ve sanayi şehri Çorum’da iş adamlarımızın desteği ile Üniversitemizin hızlı bir büyüme ivmesi kazandığını ifade etti.

Görüşmenin ardından Abdullah GÜL Üniversitesi rektörlüğüne yeni atanan hemşerimiz Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU’nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU yeni kurulan bir üniversite olduklarını, iki ayrı kampüs yeri belirleyerek hızlı bir çalışma içeresine girdiklerini, AGÜ’nin ARGE odaklı çalışmalar gerçekleştireceğini belirterek Çorum’a zaman zaman ziyarete geldiklerini ve Hitit Üniversitesinin Çorum’a bir canlılık kattığını gözlemlediklerini belirterek Üniversitemizle her türlü çalışma yapmaya hazır olduklarını ve Rektörümüzü en kısa sürede ziyaret edeceklerini ifade ederek ziyaretten dolayı teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’da AGÜ Rektörü SABUNCUOĞLU’na çalışmalarında başarılar dileyerek ARGE çalışmalarında ortak işbirlikleri içerisinde olmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti.

Son olarak Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Fahrettin KELEŞTEMUR’ u ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, burada bir dizi incelemelerde bulundu. Prof. Dr. KELEŞTEMUR, Anadolu’da bulunan üniversitelerin hızla gelişerek güzel işler başardıklarını ifade ederek Hitit Üniversitesi ile ortak lisansüstü programları açabileceklerinin altını çizerek Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a ziyaretten dolayı teşekkür etti. Rektörümüz, üniversitelerin öncelikle bulundukları İl’e ve daha sonra da yakın bölgelere her konuda hizmet eden, bilimsel çalışmalara ışık tutan bir kurum olduğunu, bunun örneğinin yakın zamanda Hitit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanemizde yapılan 450’nin üzerinde anjiyo ve 20’nin üzerinde açık kalp ameliyatını bir ay gibi bir sürede gerçekleştirdiklerini, kalp rahatsızlığı olan hastalarımızın büyük zorluklarla çevre illere gittiklerini, konaklama ve seyahatle ilgili yaşadıkları sıkıntıları bir daha yaşamayacak olmalarının büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Erciyes Üniversitesi ile başta ortak lisansüstü programların açılması olmak üzere her türlü işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube