Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2013 Perşembe

Üniversite Sanayi İşbirliği Çerçevesinde Rektörümüzün Ziyaretleri Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN Üniversite Sanayi İşbirliği Çerçevesinde Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa BİLGİN ile birlikte, Çelebioğlu İnşaat Sanayi Tic.Ltd.Şti., Hayat Kağıt A.Ş., Erdemli Makine A.Ş., Dalgıçlar Yapı Endüstri Turizm San.Tic.Ltd.Şti. ve İkram Beton A.Ş. ye ziyarette bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ilk ziyaretini Çelebioğlu İnşaata gerçekleştirdi. Çelebioğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Recep ÇELEBİOĞLU ile Çelebioğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri; Yunus ÇELEBİOĞLU, Gökhan AKOĞLU, Yeliz AKOĞLU ve Bellona Çorum Bayi Rıdvan OSMANCIKLI eşliğinde gerçekleşen ziyarette Sayın Çelebioğlu, Çorumlu yetişmiş insanlarımızın bugüne kadar Çorum’a gelmediğini ve bu anlamda Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın Çorumda görev yapmasının büyük önem arz ettiğine değindi.  Sözlerine size bir telefon kadar yakınız, gücümüz yettiği her konuda size desteğe hazırız ve sizi bu özverili çalışmalarınızdan dolayı takdir ediyoruz, siz bu şekilde Çorum için koştukça, bizlere de sizin yanınızda olmak düşer şeklinde devam eden  sayın ÇELEBİOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’da, Üniversitemiz yükseköğretim kurumlarının mevcut programları ve Üniversitemizde açılması düşünülen programlar hakkında genel bilgi verdi. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN sözlerine Üniversite Sanayi İşbirliğinin önemine değinerek, Üniversitemize, Çorum’umuza yeni kazanımlar sunmak için çok sabırlı, çok idealist olup motivasyonumuzu düşürecek sözleri duymayarak hep birlikte çalışmamız gerektiğini dile getirdi. Yapılan bu çalışmaların sonucunda Üniversitemizin ve beraberinde Çorum’umuzun büyüdüğünü dile getirerek 8.300 olan öğrenci sayımızın, 11.000’e ulaştığını ve bu gelişmeye paralel bir şekilde Üniversitemiz yerleşkelerinin de büyüdüğüne değindi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ikinci ziyaretini Hayat Kağıt A.Ş.’ye gerçekleştirdi. Hayat Kağıt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necdet SALUR ve Genel Müdür Aydın ARMAĞAN’ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette . Hayat Kağıt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necdet SALUR , Üniversitelerin şehre büyük katkı sağladığını hatta bir şehri taşıdığını bu anlamda Üniversitemizi çok önemsediğini dile getirerek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a özverili çalışmalarından ötürü teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’da Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalara değinerek, hedefleri büyük tuttuklarını, herkesin yaptığından farklı olmamız gerektiğini ve bu anlamda fark yaratabileceğimize değinerek, büyümenin kolay olamadığını mevcut tüm paydaşların eşdeğer şekilde büyümesi gerektiğine dikkat çekti. Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretlerin önemini değinen Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemize kazandırılan Teknokent ve Merkez Laboratuvarın önemine değinerek, bugünlerde “Üniversitemiz ve şehrimiz için ağaçlar dikmeliyiz ki memleketimiz meyve yesin” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN göreve başladığında öğretim üyesi sayısının 110 olduğunu ve geçen süreç içerisinde bu sayının 170 çıkartıldığını belirtti. Yine Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına da (ÖYP) değinerek, Üniversitemizin kısa bir süre içerisinde daha da büyüyeceğini ve güçleneceğini belirtti. Konuşmalarında Ulusal ve Uluslararası Staj Merkezi kurulacağını da belirten Prof. Dr. ALKAN, öğrencilerimizin stajlarını profesyonel şekilde gerçekleştirmelerini de planladıklarını belirtti. Üniversitemizin kapısının herkese açık olduğunu dile getiren Prof. Dr. ALKAN, halkımızın derdini dinleyerek, halkımıza daha etkin ve verimli hizmetler yapmak istediklerini de dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN üçüncü ziyaretini Erdemli Makine A.Ş.’ye gerçekleştirdi. Prof. Dr. ALKAN sözlerine gücümüzün yettiğince günümüz sorunlarına çözerek geleceği inşa için çalıştıklarını dile getirerek, Üniversitemiz kampüslerinin 80 dönümden 500 dönüme kadar ulaştığını ve bu durumun son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Üniversite olarak yerel sektörü çok önemsediklerini ve bu anlamda kar amacı gütmeden Teknokent’in kurulumuna değinen Prof. Dr. ALKAN, bu kuruluşun Üniversitemize ve şehrimize büyük katkı sağlayacağını ve öğrencilerimizin teorik ve uygulama eğitimlerini Üniversitemiz çatısı altında gerçekleştirebileceğini belirtti. 

Erdemli Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Atilla ERDEMLİ’de, Üniversitemizde gerçekleşen çalışmalar ve beraberinde gelen gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizle ortak projeler üretmek istediklerini de dile getirdi. Sözlerine fikirlerin ana doğrular üzerinde birleşmesi gerektiğini de belirten Erdemli Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Atilla ERDEMLİ,  her kurumun üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Sertifikalı kalifiye personelin önemine değinen Sayın ERDEMLİ, Üniversiteden bu husustaki beklentilerini de dile getirdi. Yine konuşmasının devamında başarının para kazanmak olmadığını, doğru dürüst para kazanmanın önemli olduğunu sözlerine ekleyerek Üniversitemizin gerçekleştirdiği değerli çalışmalardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’da Üniversitemizin şehrimize katma değer sağlaması gerektiğini ve ortak değerlerimizi hep birlikte yükseltebileceğimizi dile getirerek, Üniversitenin binaların ve kampüslerin dışına çıkarak yapacağı çalışmaların daha verimli ve etkili olacağını belirtti. Her alanda gerçekleşen sektörel büyüme sonucunda sanayicimize ve beraberinde ilimizin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN dördüncü ziyaretini Dalgıçlar Yapı Endüstri Turizm San.Tic.Ltd.Şti.’ye gerçekleştirdi. Dalgıçlar Yapı Endüstri Turizm San.Tic.Ltd.Şti . Yönetim Kurulu Başkanı Kenan DALGIÇ ve Yönetim Kurul Üyesi Ahmet DALGIÇ,  Üniversitemizi basın aracılığıyla sürekli takip ettiğini ve Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a Çorumlu olmanız, Çorum’u sevmeniz bu başarıları size ve beraberinde bize sağladı şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Dalgıçlar Yapı Endüstri Turizm San.Tic.Ltd.Şti . Yönetim Kurulu Başkanı Kenan DALGIÇ sözlerine, Çorum’a gelmenizin öneminin biz farkındayız, bu dar zamanda sizin yaptığınız başarıları görüyoruz, bizlerde elimizden geldiğince üzerimize düşeni Çorum için yapmaya çalışıyoruz şeklinde düşüncelerini açıklayarak Prof. Dr. ALKAN’a özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Prof. Dr. ALKAN’da göreve başladığı ilk gün itibari ile şehirle bütünleşme arzusu içerisinde olduğunu ve bu süreçte atılan olumlu adımların memnuniyet verici olduğunu ve şehrimizin bu çalışmaları fazlası ile hak ettiğini dile getirdi. Yapılan çalışmaların kolay olmadığını para olsa dahi bir mücadelenin gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr. ALKAN sözlerine gerçekleştirilen bu çalışmaların en önemli örneklerinden bir tanesinin de Üniversitemiz Tıp Fakültesine öğretim üyelerinin katılımı ve sonarasın da gerçekleştirilen önemli operasyonlar olduğunu dile getirerek, artık Çorum’da açık kalp ameliyatı, anjiyo vb. bir çok önem arz operasyonların Üniversitemizde gerçekleştirilebildiğini dile getirerek, bundan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN beşinci ziyaretini İkram Beton A.Ş.’ye  gerçekleştirdi. İkram Beton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necip UYGUR ile Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Çağlar, Genel Müdür ve Mali Müşavir Tugay GARİPOĞLU ve Enes UYGUR’un yer aldığı görüşmede Prof. Dr. ALKAN, Üniversite olarak sektörün üstesinden gelemeyeceği işleri başarmak istediklerini ve sektörün daha iyi gelişimini sağlamak amacıyla gücümüz yettiğince sektöre yön vermek istediklerini dile getirerek Üniversitemize inşaat laboratuvarı kurulum onayı alındığını da açıkladı.

İkram Beton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necip UYGUR, Üniversitemizde gerçekleşen çalışmaların olağan üstü ve gurur verici olduğunu dile getirerek, Üniversitenin ayağının bastığı şehrin büyüme, kalkınma demek olduğunu ve bu anlamda Üniversitemizin sanayimizle yaptığı bu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sözlerine bizler Üniversiteye yakın olduğumuz müddetçe sorunlarımız azalır şeklinde devam eden İkram Beton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necip UYGUR, ulaşılmaz olan üniversite bugün yanımızda, Üniversitenin kapılarının sanayiciye açılmasına müteşekkiriz, -Üniversiteyi Çorum’a açan bir Rektörsünüz-, Çorum için bir kazanımsınız, Üniversitenin artık sanayiciye işletmeciliği anlatması gerektiğini dile getirerek, gelişen bu olumlu süreçten dolayı Prof. Dr. ALKAN’a teşekkürlerini sundu.

Prof. Dr. ALKAN’ da bizim söylemek istediklerimizi sizlerden duymak oldukça memnuniyet verici, çıktığımız bu yolda yaptıklarımızın görülmesi ve bu gelişmeleri sizlerin ağzından duymak bizleri oldukça sevindirdi şeklinde düşüncelerini dile getirerek, işbirliğinin sahada yerinde gerçekleştirilmesinin önemine ve her kesimin katılabileceği ARGE çalışmaları ile kurumlarımızın günümüz teknolojisine entegre olabileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, sanayicimizin bu yönde ki olumlu yaklaşımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube