Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2013 Salı

Rektörümüzün Birimlerimize Ziyareti Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN başlatmış olduğu fakülte / yüksekokul ziyaretleri çerçevesinde Fen Edebiyat Fakültesi akademik ve idari personeli ile bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın Fen Edebiyat Fakültesi ziyareti Konferans Salonu’nun açılış töreni ile başladı. Bütünüyle yenilenen Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nun açılış kurdelesini Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK ve Fakülte öğretim elemanlarıyla birlikte kesen Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Fakülte Konferans Salonu’nun açılış töreninden sonra salondaki ilk toplantı Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ve Fen Edebiyat Fakültesi mensupları tarafından gerçekleştirildi.  Açış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın maddi ve manevi destekleri sayesinde Fakülte olarak büyük bir gelişme ve yenileşme içinde olduklarını belirterek kendilerine teşekkürlerini ifade ettiler. Bu desteğin devamını dilediklerini ve karşılığında çalışıp üreterek Üniversitemizi her zaman daha ileriye götürme azminde olduklarını söyleyen Prof. Dr. DEMİRYÜREK, konuşmalarını yapmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı kürsüye davet ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, gerekli altyapıyı hazırlamanın görevleri olduğunu ancak bu tür çalışmaları yaparken bütün birimleri eşdeğer bir biçimde kalkındırmak gerektiğini kendilerinin de bu gayret içinde olduklarını ifade ederek sözlerine başladılar. Üniversitemiz öğretim elemanlarıyla zaman zaman bir araya gelerek toplantı yapmayı çok önemsediğini, çünkü bu toplantılar sayesinde farklı bir sinerjinin oluştuğuna inandığını ifade eden Prof. Dr. ALKAN, böylece yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımının ve istişarede bulunma fırsatının yakalandığını belirttiler. Üniversitemizin her yönüyle hızla büyüdüğünü ve bu büyümenin sayısal verilerden somut bir biçimde görülebildiğini vurgulayan Prof. Dr. ALKAN, öğrenci sayısının 8.300’lerden 11.200’lere ulaştığını ve bu büyümenin 1/3’lük bir büyüme anlamına geldiğini örnek gösterdiler. Yeni bölümler açılırken öncelikle istihdam odaklı olmasına ve iş garantisi bulunmasının önemine dikkat ettiklerini ve bu anlamda yükseköğretim kurumlarımıza son derece etkin verimli bölümler açtıklarını ifade ettiler. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, bir zamanlar bölüm kapanabilir endişesi yaşarken bugün yüksek lisans ve doktora programı açma durumuna gelindiğini, dünya üniversiteler sıralamasında 6.300’den 5.300’e yükseldiğimizi ve bunun da çok sevindirici olduğunu belirttiler.

Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünün Üniversitemizin prestijli ve vitrin oluşturan bölümlerinden olduğunu ve gerek Üniversitemizin adıyla gerek bulunduğumuz şehirle çok anlamlı bir bütünlük içinde olduğunu söyleyen Rektörümüz, 9. Hititoloji Kongresi’nin 2014’te Çorum’da, Hitit Üniversitesi’nde yapılacak olmasının önemini vurguladılar. Öte yandan Fen Edebiyat Fakültesi kapsamında yapılan yayın sayısının Üniversite genelinde önemli bir yer tuttuğunu kendilerinin de Rektörlük olarak bilimsel çalışmalara her zaman destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade ettiler. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, tüm bu çalışmalarda pratiği kilitleyen değil, çalışmayı teşvik eden bir zihniyetle tüm akademik yayınları desteklediklerinin altını çizerek aynı zamanda BAP ve BEDEK için başvuruların yakın zamanda web üzerinden yapılacağı haberini de paylaştı. Yine Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN personellerimizin kitap ihtiyaçlarının da web üzerinden kolayca bildirilebilecek şekilde bir düzenlemeye gidileceğini belirttiler. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN konuşmasının devamında personellerimizin cihaz taleplerinin tamamının alındığını ve bu akademik çalışmalarda kullanılan cihazlarında, tüm personelimizin ortak faydasına sunulması gerektiğini de vurguladı.

 Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Fen Edebiyat Fakültesi mensuplarına bir sunu ile önümüzdeki dönemde yapılması için harekete geçilen projeler hakkında da bilgi verdiler. Bu projeler arasındaki Teknokent, Meslek Yüksekokulu, Konukevi, Merkez Kütüphane ve Sungurlu Yerleşkesi tasarımları büyük ilgi gördü.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki konuşmasının sonunda “Her şeyi, bütün çalışmaları hep birlikte yaptık. Zorluklara rağmen fedakârca çalıştığınız için teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızdayım” sözleriyle, samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube