Yayınlanma Tarihi: 06 Aralık 2013 Cuma

Rektörümüz Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesini Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette Üniversitemizin engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları üzerinde konuşuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, engelli öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerini kolaylaştırmak için önemli adımlar attıklarını, bu çerçevede yaptıkları çalışmalara profesyonel bir yön kazandıran Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğünü kurduklarını ifade ederek kampüs çalışmalarına da herkes için erişilebilir bir üniversite olmayı dikkate alarak yön verdiklerini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversite olarak son yıllarda engellilerin sorunlarına çözüm üretmek adına büyük gelişme kaydettik. Görme engellilerin yaralanması için de hizmet veren bir kütüphanemiz var. Bu kütüphanede sesli kitap uygulamasını sadece öğrencilerimiz için değil bütün Çorum’a açtık. Binalarda fiziki değişiklikler mümkün olduğunca yapıldı, Üniversitemizde yeni yapılan binalarda ise gerekli olan her şey yapılacak. Engelli kardeşlerimiz için gücümüz yettiğince çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Üniversitedeki engelli öğrencilerimizle bu yıl ikinci toplantımızı yaptık ve onlarla rektörlük düzeyinde konuşup, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları kanuni zorunluluk gerektirdiği için değil,  gerçekten engelli kardeşlerimizin buna ihtiyacı olduğuna inandığımız için yapıyoruz. Bu gönülden inanma meselesidir. Gerekli çözümleri hep birlikte üreteceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a üniversite ve engelli STK’lar arasında oluşan samimi bağa vurgu yaparak engelleri kaldırma adına yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut konuşmasına “Üniversitemizin imkânlarından biz de faydalanıyoruz. Geçenlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda Hitit Üniversitemiz için “Üniversitemiz engelsiz üniversitedir” dedik, İnternet’ten açıp baktıklarında ana sayfanızda hemen engelsiz üniversite vurgusu çıktığı görüldü. Bu önemli bir değer, diğer illere göre Üniversitemiz çok iyi seviyede. Üniversitemiz bize ziyadesiyle yardımcı oluyor. Rektörümüzün şahsında tüm üniversite personeline duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederiz” şeklinde devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, görüşme sonrasında, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut’a derneğin işlerinin yürütülmesinde kolaylık sağlaması dileği ile bir dizüstü bilgisayar hediye etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube