Yayınlanma Tarihi: 20 Aralık 2013 Cuma

Rektörümüz Çorum İmam Hatip Lisesi Müdürünü Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir süre önce Çorum İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne atanan Hüseyin Kır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İmam Hatip Liselerinin kuruluşunun 100. ve İlimiz Çorum İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla açıklama yapan Rektörümüz,Milli Eğitim Bakanlığınca açılan ortaöğretim sistemi içinde hem mesleğe hem yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan imam-hatip liselerinin; hem dini öğretimimiz, dini hayatımız için hem de Milli Eğitim sistemimiz için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ülkemizin din eğitimi tecrübesinin en önemli kurumlarından birisi olan İmam Hatip Liselerinin 100 yıl öncesinden başlayan bu yürüyüşünün dünyanın birçok Müslüman ülkesinde de model olarak görüldüğünü vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Milletimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin derin vicdanına tercüman İmam Hatip Liselerinin kuruluşunun 100. yılını ve aynı zamanda Veli Paşa Camiinin karşısındaki Laçinli Paşa’nın ahşap iki katlı evinde 03 Ekim 1953 tarihinde resmen eğitime başlayan Çorum İHL’nin kuruluşunun 60. yılı dönümünü kutlarım” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır da İmam Hatip Liselerinin Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek amacıyla  açıldığını belirterek, bu inanç doğrultusunda öğrenciler yetiştirmek adına gayretli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube