Yayınlanma Tarihi: 02 Aralık 2013 Pazartesi

Üniversitemiz Borsa Finans Kulübü Ankara’da Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Borsa Finans Kulübü Öğretim üyeleri, öğrencileri ve Kırgızistan Uyruklu değişim programı öğrencilerimiz ile birlikte 26 – 27 Kasım 2013 tarihlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya eğitim ve bilgi almak amacıyla ziyaretlerde bulunmuştur.

Programda TOBB Başkan Danışmanı Mücahit Sarıtaş, kulübümüz öğretim üyelerine ve öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlemiştir. TOBB’nin gelecek vizyonu, faaliyetleri ve çalışma alanları ile ilgili yapılan sunuma öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin ilgisi yoğun olmuştur. Sarıtaş’ın öğrencilerimizin geleceğine ve kariyerlerine ilişkin verdiği bilgiler ve öneriler ile sunumunu sonlandırmıştır. Gelecek dönemlerde yeni faaliyetlerde destek olacaklarını belirten Sarıtaş Borsa Finans Kulübünün gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirmiştir. TOBB yeni hizmet binasının tanıtımı ile son bulan ziyaret sonrasında öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.

Borsa Finans Kulübü, programındaki ikinci ziyaretini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına gerçekleştirmiştir. Merkez Bankamızın hazırlamış olduğu bilgilendirme toplantısında, Bankanın kuruluşu ve faaliyetlerinin aktarıldığı “Geçmişten Geleceğe Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” temalı belgesel filmin izlenmesinden sonra, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından kariyer olanakları hakkında bir sunum yapılmıştır. Sunum ile öğrencilerimize Merkez Bankasında çalışma ve kariyer imkanları aktarılmış ve süreç hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. TCMB Para Politikasının Genel Çerçevesinin aktarıldığı diğer bir sunum ile de öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz Merkez Bankamızın politikalarını yakından izleme imkanı bularak, soru-cevap şeklinde interaktif bir sunum gerçekleştirilmiştir. Programın ardından öğrencilerimiz yapılan bilgilendirme toplantısından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Eğitim ve Bilgilendirme toplantısını düzenleyen İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün değerli Uzman ve Uzman yardımcıları da Hitit Üniversitesinin hemen hemen her dönem gerçekleştirdiği bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. 

Borsa Finans Kulübümüz programın ikinci günü planlanan Ankara Ticaret Odası’ndaki bilgilendirme ve ziyarete katılmışlardır. ATO Genel Sekreteri F. Hadi Fındıklı tarafından ağırlanan Borsa Finans Kulübü ATO’nun faaliyetleri hakkında bilgi almışlardır. ATO’nun Dış Ticaret Yapısı ve İnsan Kaynakları hakkında birim müdürlerinden detaylı bilgi alan öğrencilerimiz, soru ve cevapları ile etkinlikten maksimum fayda sağlama çalışmıştır.

Borsa Finans Kulübünün programının son güncemi olan Sermaye Piyasası Kurulu’na ziyaret yapılmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu’nda Eğitim Grup Başkanı Sayın Oğuz Altun ve Eğitim Tanıtım Grup Başkanı Sayın Müge Taşçı birer sunum yapmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu faaliyetleri ve kariyer olanakları hakkında yapılan sunumlara öğrenci ve öğretim üyelerimizin ilgisi yoğun olmuştur. Soru ve Cevap şeklinde devam eden bilgilendirme toplantısında tüm katılımcılar duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Üniversitemizin Borsa Finans Kulübünün Sermaye Piyasasına olan yoğun ilgisi ve buna bağlı olarak düzenlenen faaliyetleri yakından izleyen Sermaye Piyasası Kurulu değerli uzmanları tarafından memnuniyetle karşılanmış ve süregelen bu faaliyetlerin devamlılığı arzulanmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu ile son 2 yılda gerçekleştirilen faaliyetlerin öğrencilerimize olan katkısının yakından izlendiği de ayrıca dile getirilmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Üniversitemiz Borsa Finans Kulübünün organize ettiği faaliyetlerin diğer üniversitelere örnek olarak gösterildiği ifade edilmiştir.

Kırgızistan Uyruklu değişim programı öğrencilerinin de içerisinde yer aldığı Borsa Finans Kulübü öğrencileri Anıtkabir’e de ziyaret gerçekleştirmiştir. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin ilk defa katıldıkları bu etkinlik, öğrencilerimizin duydukları memnuniyeti dile getirmeleri sonlanmıştır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube