Yayınlanma Tarihi: 02 Aralık 2013 Pazartesi

HİTİTSEM ile KOSGEB İşbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 28 Kasım 2013 Perşembe günü Rektörlük Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısı ile başladı.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer, eğitmen Zühal Selçuk ve HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı’nın hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında, Yürürer ve Selçuk konuşma yapmışlardır.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Yürürer konuşmasında, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Girişimcilik destekleri hakkında bilgiler vermiştir. 2010 yılında uygulamaya geçirilen KOSGEB Girişimcilik Destek Programının bileşenlerinden birisi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olup, eğitimler girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilmektedir. Eğitimi tamamlayarak iş kuran girişimciler, 30.000 TL geri ödemesiz ve 70.000 TL geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL destekten oluşan KOSGEB  Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru hakkı kazanmaktadır. Eğitimi başarı ile tamamlayan ve belge alan öğrencilerimiz Türkiye’nin her yerinde geçerli olan ve ilk iş kurdukları andan itibaren bu desteklerden yararlanabilecekleri de ayrıca belirtilen diğer hususlar olmuştur.

Eğitmen Selçuk da eğitim ve içerik hakkında bilgiler aktarırken öğrencilere güncel hayattan örnekler vermiştir. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Selçuk, yoğun olarak verilecek olan bu eğitimin öğrencilerin gelecek kariyerlerine yapacağı katkıdan da bahsederek eğitimin başarılı olması dileklerinde bulunmuştur.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için ayrılan kontenjan 30 kişi ile sınırlandırılmıştır. Eğitime katılmaya hak kazanabilmek için HİTİTSEM web sayfasında (www.hititsem.hitit.edu.tr) yer alan Girişimcilik Testi’ni dolduran  öğrenciler 4 Aralık 2013 Çarşamba günü HİTİTSEM Binası’nda mülakata girecek ve başarılı olanlar eğitim almaya hak kazanacaktır.

Hafta içi 09:00-17:00 saatleri arasında toplamda 2 hafta sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 9 Aralık 2013 Pazartesi günü başlayacak olup öğrencilerimiz eğitimi Üniversitemiz Meslek Yüksek Okulu’nda C-218 No’lu sınıfta alacaklardır.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube