Yayınlanma Tarihi: 11 Aralık 2013 Çarşamba

MYO’da “Metal Elektrik Ark Kaynakçılığı” Konulu Kaynak Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz ile Eczacıbaşı Lincoln Electric Askaynak firması işbirliğiyle “Metal Elektrik Ark Kaynakçılığı” konulu, Kaynak Günü etkinliği düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda 10 Aralık 2013 Salı günü, 09.00-16.00 saatleri arasında yapılan konferansa akademisyenler, idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğrencileri, öğretim elemanları ve Çorum ili sanayisinde faaliyet gösteren imalat fabrikalarının teknik elemanlarının yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen konferans sonrası katılımcılara kaynakçılık ile ilgili dokümanlar verildi.

Konferans hakkında bilgi veren Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, "Günümüzde kaynak teknolojisi, hızlı gelişen dünya teknolojisi arasındaki yerini sağlamlaştırmıştır. Ülkemizin bu konudaki gelişmelere hızla ulaşabilmesi gerekmektedir. Dolayısı ile gerek bireysel olarak gerekse de eğitim kurumları olarak gelişmeleri yakından izlemek ve uygulamaya geçirmek, ancak teknolojiyi yakından izlemek; teknik yayınlara ulaşmak, fuarları takip etmek ve seminerlere katılmak ile gerçekleşebilmektedir. Bizler de öğrencilerimiz için bu tür seminerleri düzenlemeye çalışıyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan Eczacıbaşı Lincoln Elektrik Askaynak yetkililerine çok teşekkür ederiz." dedi.

Eczacıbaşı Lincoln Elektrik Askaynak Teknik Eğitim Yöneticisi Erkan Komaç ise, "Kaynaklı birleştirmenin kalitesi ve verimliliği, kaynak tasarımına, kaynak yöntemine, kaynak öncesi hazırlığa kullanılan makine ve aparata, ana malzemenin kaynak kabiliyetine, ilave kaynak malzemesine, şebeke voltajına, kaynak esnasında malzemeye verilen ısının dağılımına, soğuma hızına ve en önemlisi kaynak yapan teknik elemana bağlıdır. Bizler firma olarak bu tür eğitimlerin faydalı olacağı kanaatindeyiz. Amacımız, Kaynak Teknolojisi ve Kaynak Metalurjisi konularında daha bilinçli, son gelişmeleri takip eden teknik elemanların yetiştirilmesi ve ülke üretimine katkıda bulunmalarının sağlanmasıdır." şeklinde konuştu.

Eczacıbaşı Lincoln Elektrik Askaynak firması olarak üniversitemize Express MasterMIG 501 W’lık  sulu sistem ark ve gazaltı kaynağı hediye edildi. Üniversitemize yapılan bu teknik katkılardan dolayı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez tarafından, Eczacıbaşı Lincoln Elektrik Askaynak Teknik Eğitim Yöneticisi Erkan Komaç'a teşekkür ederek, plaket taktim edilmiştir.

Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özgür Özdilli ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Derviş Erol, gerçekleştirilen bu konferans ile yapılan bu teknik malzeme desteğinin öğrencilerin eğitimlerinde yeni nesil teknolojiyi yakından takip edebilmelerine büyük katkı sağlayacağını belirttiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube