Yayınlanma Tarihi: 28 Kasım 2013 Perşembe

Rektörümüzden Hatap Un Fabrikasına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hatap Un Yönetim Kurulu Başkanı Latif Kavukçu’yu ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Latif Kavukçu, Hatap Un kuruluşundan bugüne üretimi, teknolojileri, ürün yelpazesi ve personel kadrosu ile ilgili bilgiler verdi. Kavukçu, sektörün Gıda Mühendisliği Bölümü mezunlarından beklentilerini dile getirerek sektörün Üniversite-Sanayi işbirliği ile birlikte daha da güçleneceğini/canlanacağını ifade etti.

ARGE çalışmaları ile kurumlarımızın günümüz teknolojisine entegre olabileceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, işbirliğinin sahada yerinde gerçekleştirilmesinin önemine değinerek sanayicimizin bu yönde ki olumlu yaklaşımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim Bölümüne ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin Hatap Un’a uygulama için teknik bir gezi  düzenlemek istediklerini belirtti.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri için uygulama ve araştırma alanı yaratan ve sadece Üniversitemiz personel ve öğrenci yemekhanelerinin ekmek ihtiyacını karşılayan laboratuvarda ekmek üretimi yapıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Ekmeğin kaliteli hammaddelerden, hijyenik koşullarda üretilerek ambalajlı olarak Üniversitemiz bünyesinde tüketime sunulması ile mevcut ekmek israfının da %50 gibi büyük bir oranda azaltılabileceğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversite olarak bu alanda yapılacak yeni ürün çalışmaları ile de topluma örnek olup bilinçlendirilmeleri konusunda farkındalık yaratmak istediklerini sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube