Yayınlanma Tarihi: 28 Kasım 2013 Perşembe

Civciv Engelli Aracımız Ulusal TV’lerde

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri tarafından ortopedik engelli vatandaşların ulaşımlarının sağlanması amacıyla üretilen "Civciv" isimli engelli ulaşım aracı, ulusal televizyonlarda yer aldı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “XI. Ne Üretelim Etkinlikleri ve Proje Yarışması”nda ikinci olan ve İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen “İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı”nda da sergilenmeye layık görülen “Civciv”, ATV ve Show TV haberlerinde yayınlandı.

Üniversitemiz  Mühendislik Fakültesi Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri tarafından yapılan bu başarılı çalışmanın ortopedik engelli vatandaşların ulaşımlarına büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade ederek projede yer alan öğrencilerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Civciv” isimli engelli aracını, ortopedik engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye ile birlikte kimseye ihtiyaç duymadan kullanabileceklerini belirterek engelli vatandaşlarımızın hayatlarındaki ulaşım engelinin Civciv’le bir nebzede olsa sonlanacağını belirtti.

Hitit Üniversitesi olarak engelli bireylerin toplumsal hayatta varlık göstermelerine, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacak bu başarılı çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek hepimizin temel görevidir” dedi.

ATV Haber

 

SHOW Haber 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube