Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2013 Çarşamba

Rektörümüzden Hayat Şırınga Fabrikasına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite Sanayi işbirliği çerçevesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bilgin ile birlikte, 1987 yılında tamamı yerel sermayeden oluşan bir grup girişimci tarafından kurulan Hayat Şırınga Fabrikasını ziyaret etti.

Fabrika Yöneticileri Bülent Karafakıoğlu ve Hakan Kazancı’nın da yer aldığı görüşmede; “Sürekli kendini geliştirme ve büyüme çabası içerisinde olan firmamız; şırınga, hipodermik iğne, pudralı ve pudrasız steril ameliyat eldivenleri, pudralı ve pudrasız tıbbi işlem eldivenleri üretimine devam etmekte ve üretimlerini geniş satış ağı ile gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı pazarlarda son kullanıcı ile buluşturmaktadır” diyen Hayat Şırınga Fabrika Müdürü Fatih Zihar, yerli üretici olarak, ülke insanına hizmeti ve yurtdışı pazarlarda markasının güçlü bir yer edinmesini kendisine ilke edindiklerini belirtti.  Üniversitemizdeki gelişmelerin ve sağlık alanında gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu belirten Hayat Şırınga Fabrika Müdürü Fatih Zihar, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a hitaben, “Sizin kişisel çabalarınız, güler yüzünüz Üniversiteyle işbirliği yapmak isteyenlere büyük bir cesaret veriyor” diyerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.

Üniversitelerin bulunduğu coğrafyalara katma değer sağlaması gerektiğini belirterek binaların ve kampüslerin dışına çıkılarak yapılan çalışmaların daha verimli ve etkili olacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, Hitit Üniversitesi olarak her alanda gerçekleşen sektörel büyümede sanayicimizin/ilimizin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Tıp Fakültesinin önemine değinerek, Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile ilgili gelinen nokta hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hastanemizdeki büyük bilgi birikimi, tecrübe ve hekim altyapısı ile birlikte Tıp Fakültemize alınan öğretim üyelerimizle çok güçlü bir işbirliğine geçildiğini ve bu işbirliğinin sağlık alanında büyük gelişmelere yol açtığını ifade etti. Üniversitemiz Güney Kampüsü’nün sağlık kampüsü olacağını da belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan bu olumlu gelişmelerin daha da artması için Hitit Üniversitesi olarak hız kesmeden çalışmaya gayret edildiğini açıkladı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube