Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2013 Çarşamba

Alaca MYO Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerinden BAKRAÇ Süt Fabrikasına Teknik Gezi

Üniversitemiz Alaca MYO Gıda İşleme Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Amasya’da bulunan BAKRAÇ Süt Fabrikasına teknik gezi düzenlendi. Geziye katılan 21 öğrenciye Gıda İşleme Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Halis Kablan ve Bölüm Hocalarından Öğr. Gör. Eda İlhan rehberlik etti.

Yoğurttan ayrana, beyaz peynirden kaşar peynire, tereyağından kaymağa çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Bakraç Süt Fabrikasını gezen Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri sütün alınması, temizlenmesi, santrüfüjlenmesi, standartizasyonu, homojenizasyonu, pastörizasyonu, ürünlere işlenmesi ve paketlenmesine kadar bütün aşamalarında teorik bilgilerini pratik bilgileriyle pekiştirme fırsatı buldular. Fabrika turu bitiminde fabrika yetkilileri öğrencilerin proses, işyeri hijyeni ve işletme yönetimiyle alakalı sorularını cevapladı.

Bakraç Süt; Amasya’da bulunan 11.000 m²’si kapalı 30.000 m² alana kurulu fabrikasında, 120 çalışanıyla, günlük 250 ton süt işleme kapasitesiyle üretimini gerçekleştiriyor. İşlediği sütlerin büyük bir kısmını kendi çiftliğinde özenle yetiştirdiği hayvanlardan elde eden Bakraç, ürünlerini Türkiye genelinde tüketicisiyle buluşturmakla kalmayıp Ortadoğu ülkelerini de Anadolu lezzetleriyle tanıştırıyor.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube