Yayınlanma Tarihi: 18 Kasım 2013 Pazartesi

Rektörümüz Würzburg’da Düzenlenen Uluslararası Türk-Alman İlişkileri Sempozyumuna Katıldı

Türk-Alman siyasî ilişkilerinin 250. yıldönümü münasebetiyle 14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında Uşak Üniversitesi ile Würzburg Maximillians (Almanya) Üniversitesi işbirliği ile II. Uluslararası Türk-Alman İlişkileri Sempozyumu düzenlendi. Bu bilimsel etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da davetli olarak katıldı. Sempozyum süresinde üniversitemiz öğretim üyeleri ile birlikte etkinliği izleyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Uşak Üniversitesi ve Würzburg üniversitesi rektörleri ve diğer yetkililerle görüş alışverişinde bulundu. Sempozyum düzenleme kurulu başkanı ve aynı zamanda Kültür, Tarih ve Integrasyon Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Latif Çelik’e üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Alkan şilt takdim etti. Üniversitemiz öğretim üyelerinin sundukları bildirileriyle verdikleri desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Latif Çelik, Hitit Üniversitesi’nin çalışmalarını takdirle izlediğini ve üniversitemizle ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da düzenlenen etkinlikten dolayı tebriklerini ileterek, Çorum’da çok sayıda uluslararası etkinliği profesyonelce düzenlediklerini ve ortak projeler yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sempozyum sırasında Frankfurt ve Tübingen Üniversiteleri İlahiyat Fakültesi yetkilileri ile Erasmus anlaşması imzalama kararı alındığını ifade ederek akademik işbirliği konularında görüşmelerin başlatıldığını belirtti.

Sempozyuma Üniversitemiz adına İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Doç. Dr. Adem Korukcu ve Yrd. Doç. Dr. Yakup Coştu birer bildiri ile katıldılar. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube