Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2013 Pazar

Üniversitemiz Web Sayfası Ziyaretçi Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Kurumsal bilgilere erişim ve bilgilerin paylaşımı için kurumsal web sayfaları sıklıkla kullanılan önemli bir iletişim aracı haline gelmiştir. Dinamik yapısı gereği içerik ve şekilsel olarak sürekli gelişim halinde olan üniversitemiz web sayfası, ülkemizden ve ingilizce sürüm seçeneği ile de dünyadaki pek çok ülkeden yoğun bir şekilde ziyaret edilir hale gelmiştir. Gün içerisinde tekrar etmeyen bağımsız IP adresleri baz alındığında, 2011 yılında toplamda 135,046 kişilik bir ziyaretçi sayısına sahip olan web sayfamız, 2013 yılının ilk 10 ayında (Ekim 2013) 879,315 ziyaretçiye ulaşmış olup, yıl sonuna kadar 1,000,000 ziyaretçiyi geçeceği tahmin edilmektedir.

Son istatistiki verilere göre, 2013 yılı ortalaması olarak, ülkemizde Çorum’dan sonra en çok ziyaretin gerçekleştiği 10 il sırasıyla Samsun, Ankara, Yozgat, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Bursa, Konya ve Trabzon olurken, ülkemiz dışından en çok ziyaretin gerçekleştiği 10 ülke de sırasıyla ABD, Almanya, Azerbaycan, Fransa, İspanya, Kırgızistan, UK, Belçika ve İtalya olmuştur. 2013 yılı Ekim ayı itibariyle web sayfamızın ziyaret edildiği ülkeler aşağıdaki haritada verilmiştir.

Üniversitemizin son dönemlerde yapmış olduğu önemli çalışmalar ile ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde oluşturduğu farkındalık, eğitimin uluslararasılaşması ve bilgi paylaşımı kapsamında dünyanın pek çok farklı ülkesinde yapılan yoğun çalışmalar ve işbirlikleri, hemen tüm akademisyenlerimizin gerçekleştirdiği kısa veya uzun süreli yurtdışı faaliyeleri ve yabancı uyruklu öğrencilerimiz göz önüne alındığında, web sayfamızın üniversitemiz için ülkemizde ve dünyada ne denli önemli bir görev üstlendiği hemen dikkat çekmektedir. BİDB’mız tarafından hazırlanan yeni web sayfası hazırlıkları devam etmekte olup, birimlerimiz aracılığıyla tüm paydaşlarımızdan alınacak görüş ve önerilerle olgunlaştırılarak izleyen yıl hizmete sunulması planlanmaktadır.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube